Loading...

Kaarten en uitnodigingen

Ontdek bedrukte feestuitnodigingen voor elke gelegenheid en in elke stijl.

Voor die echt grote mijlpalen

Sommige feesten vragen om meer. Veel meer. Shop schrijfwaar, decoraties en bedrukte cadeaus met thema.

Kondig grootse momenten groots aan met bedrukte uitnodigingen voor evenementen.

Van de geboorte van je eerste kind tot de pensionering van je moeder: sommige gelegenheden moeten goed gevierd worden. Daarom heeft VistaPrint bedrukte feestuitnodigingen voor al je belangrijke feesten. De juiste uitnodiging maakt je gasten enthousiast en biedt hen een tastbaar geheugensteuntje dat ze op de koelkast kunnen hangen. Eentje die veel mooier is dan een groepsappje.

We hebben uitnodigingen voor allerlei evenementen. Denk aan verjaardagen, bruiloften of kleinere (maar net zo leuke) bijeenkomsten zoals kerst- en nieuwjaarsfeestjes of housewarmingparty's.

Als je onze galerijen bekijkt, vind je ontwerpen in talloze stijlen, van uitbundige bloemmotieven tot opvallende illustraties. Onze feestuitnodigingen zijn ook heel gemakkelijk aan te passen. Met een paar muisklikken voeg je alle belangrijke info en zelfs prachtige versieringen toe. (Goudfolie? Ja!) Terwijl je bezig bent met je ontwerp, staan we klaar om je te helpen als dat nodig is.

Veelgestelde vragen

Onze invulsjablonen maken het heel makkelijk om je uitnodigingen te schrijven. Als je onze ontwerpen bekijkt, zul je zien dat onze uitnodigingen speciale lege gedeeltes hebben voor de belangrijkste informatie. Bijvoorbeeld:

 • Voor wie is het evenement (oftewel de eregast)
 • De datum en tijd
 • De locatie en het adres
 • Info over aan- of afmelden, zoals contactgegevens en een uiterste datum voor gasten om hun komst door te geven

Je hoeft alleen nog de benodigde informatie in te vullen. Voor bepaalde gelegenheden hebben we ruimte vrijgehouden voor extra informatie. Zo hebben onze uitnodigingen voor babyshowers en vrijgezellenfeesten een gedeelte voor cadeauwensen.

En als je andere gegevens met je gasten wilt delen, kun je in onze ontwerpstudio altijd nog meer tekst toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • De dresscode
 • Een alternatieve datum voor buitenevenementen als het op de geplande datum regent
 • Wat gasten eventueel moeten meebrengen
 • Vragen over voedselallergieën
 • Als het een kinderfeestje betreft, of de aanwezigheid van ouders gewenst of vereist is

De timing voor het versturen van je uitnodigingen is afhankelijk van het evenement. Gebruik onderstaande lijst als algemene richtlijn.

 • Save-the-dates: 6-12 maanden voor de datum.
 • Trouwkaarten: 6-8 weken.
 • Uitnodigingen voor vrijgezellenfeesten en babyshowers: 4-6 weken.
 • Kerst- en oudejaarsuitnodigingen: 4 weken.
 • Uitnodigingen voor verjaardagen, jubilea en housewarmingparty's: 2-4 weken.

We raden je aan om je uitnodigingen 1 of 2 weken voor verzending te bestellen. De levertijd voor het bedrukken en bezorgen van uitnodigingen is ongeveer 1 week, dus dan heb je voldoende tijd om ze aan je gasten te versturen.

We hebben kaarten en uitnodigingen voor traditionele mijlpalen, zoals bruiloften, babyshowers, pensionering, jubilea en doopceremonies. Er zijn ook ontwerpen voor feestelijke bijeenkomsten zoals kerst- en oudejaarsfeesten.

Neem contact op met onze Grafisch ontwerpdiensten als je geen ontwerp kunt vinden voor jouw evenement. Zij kunnen dan een van onze bestaande sjablonen aanpassen of iets helemaal naar jouw wensen maken.

Ja. Nadat je je kaarten ontworpen hebt, kun je enveloppen toevoegen. We hebben verschillende soorten, zoals gekleurde enveloppen en bedrukte enveloppen die bij je uitnodigingen passen. Je kunt de enveloppen ook overslaan (maar we raden je sterk aan om ze toe te voegen).

Er zijn veel leuke, simpele manieren om je uitnodigingen op te pimpen. Kies om te beginnen een opvallend ontwerp dat bij het thema van je feest past. Laat vervolgens je creativiteit los op de details. Bekijk bij het aanpassen van je uitnodiging naar de verschillende kleuropties of verfraai je kaart met ronde hoeken of goudfolie.

En vergeet de bijbehorende schrijfwaar niet. In een mooi gekleurde envelop valt je uitnodiging beter op tussen de andere post en met een fraaie envelop- of adressticker zet je de puntjes op de i.