Loading...

Save-the-dates

Geef je gasten een eerste blik op je grote dag met save-the-dates, waarvoor we diverse ontwerpsjablonen beschikbaar hebben.
 
 
 
 
Hier voor je hele bruiloftsreis
Vind prachtige benodigdheden voor elke fase van de planning (denk aan dromerige trouwkaarten, bedankkaarten en nog veel meer).
Shop alle trouwproducten

Kondig je grote dag aan bij familie en vrienden met hoogwaardige save-the-dates.

Gefeliciteerd met je verloving en welkom in de spannende wervelwind van het plannen van je bruiloft. Een van de eerste stappen is zorgen dat je naasten je grote dag op hun kalender zetten. En hoe kun je het aftellen beter beginnen dan met prachtige save-the-date kaarten die je zelf hebt gepersonaliseerd? Met VistaPrint ontwerp je unieke save-the-date kaarten die mensen enthousiast maken om je liefde te vieren, terwijl je keurig binnen je budget blijft.

Duik in onze galerij waar je een grote verscheidenheid aan stijlen kunt bekijken: modern, bohemien, elegant, rustiek, retro en nog veel meer. Met sjablonen voor save-the-dates met foto kun je heel gemakkelijk kiekjes van jezelf en je geliefde bij je eigen tekst plaatsen. Voor een handig, interactief accent kun je zelfs een QR-code opnemen met een link naar de website van je bruiloft. Als je klaar bent, kies je een van onze hoogwaardige papiersoorten en plaats je je bestelling. Daarna zorgen wij voor de rest.

Veelgestelde vragen

Save-the-dates zijn bedoeld om je trouwdatum aan te kondigen bij je dierbaren en te zorgen dat ze die op hun kalender markeren. Behalve de datum vermeld je ook de namen van jou en je geliefde, de locatie (als je die al gereserveerd hebt) en de plaats. Je kunt gasten ook laten weten dat ze binnenkort een uitnodiging in de brievenbus kunnen verwachten door een korte opmerking toe te voegen: "Officiële uitnodiging volgt".

We adviseren om ze ongeveer 6 tot 8 maanden voor je trouwdatum te versturen. Plan je een bruiloft op een locatie ver weg? Geef je gasten dan wat meer tijd en stuur je save-the-dates 9 tot 12 maanden van tevoren.

Dat bepaal je zelf. Een save-the-date-kaart kan soms dienst doen als aankondiging én als uitnodiging. Dat hangt af van de opmaak en de tekst op de save-the-date-kaart. Normaal gesproken is een save-the-date-kaart alleen bedoeld om gasten te laten weten dat je gaat trouwen (hoera!) en dat ze de datum voor die gelegenheid moeten vrijhouden (vandaar de naam). Maar sommige stellen ontwerpen hun save-the-date-kaart zo dat die ook dienst kan doen als officiële uitnodiging met aanvullende informatie over de grote dag, zoals overnachtingsmogelijkheden en vervoer. Dit kan een prima aanpak zijn voor een informele of intieme bruiloft, waar geen aparte uitnodiging voor nodig is.

Meestal niet. Save-the-date-kaarten moeten niet korter dan 6 maanden voor de bruiloft verstuurd worden, terwijl uitnodigingen 6 tot 8 weken van tevoren de deur uit gaan.