Loading...

Bruiloftsplanning

Jullie liefdesverhaal is pas het begin. Vind alles wat je nodig hebt om het verder te vertellen, zonder een aanslag te plegen op je budget.
Uitnodigingencollectie 2024
Alle uitnodigingen

Shop alle trouwproducten

Alles wat je nodig hebt om uit te nodigen, te feesten, te vieren en te bedanken. Wij bedrukken het.

Waarom VistaPrint?

Omdat jouw bruiloft het allerbeste verdient. Ontdek wat ons anders maakt.
Kwaliteit die binnen je budget past
Alle onze trouwproducten en prijzen hebben jou als uitgangspunt. Dat betekent het allerbeste voor jouw mooiste dag, zonder een vermogen uit te geven.
Ontwerpen voor iedereen
Verken ontwerpen die bij elk thema of elke stijl passen (we hebben er honderden) en pas daarna alle details aan.
We staan voor je klaar
Van vragen over producten tot professionele hulp bij je ontwerp: ons team van experts staat bij elke stap voor je klaar.
Al meer dan 20 jaar vertrouwd
VistaPrint is al meer dan twee decennia toonaangevend in drukwerk op maat. Als jij het voor je bruiloft nodig hebt, bedrukken wij het.

Bestsellers voor de grote dag

Het is officieel: aanstaande bruiden en bruidegoms zijn extra enthousiast over deze favorieten.

Aanpasbare ontwerpen voor slechts €10

Heb je een heel bijzonder idee voor je grote dag? Werk nauw samen met een interne ontwerper van VistaPrint om het te realiseren.

Gratis ontwerphulp

Van trouwkaarten tot welkomstbordjes: wij helpen je om je ontwerp te perfectioneren. Bel ons, chat live met ons of vul een aanvraagformulier in.

Ontdek onze uitnodigingen voor 2024

Vind trendy uitnodigingen die perfect bij elk thema passen en voeg je persoonlijke accent toe.

Verras met de details

Je hebt een schrijfwaarstijl gevonden. Ga nu een stap verder met foliedruk, leuke hoeken of een eigen monogram.
Foliekleuren

Foliekleuren

Bewerk je papieren benodigdheden met folie-reliëfdruk die glinstert en glanst. Verkrijgbaar in drie opvallende kleuren.
 
Foliekleuren

Foliekleuren

Bewerk je papieren benodigdheden met folie-reliëfdruk die glinstert en glanst. Verkrijgbaar in drie opvallende kleuren.
 
Hoekstijlen

Hoekstijlen

Standaard, geschulpt of rond: onze hoeken vullen je favoriete bruiloftssfeer perfect aan.
 
Hoekstijlen

Hoekstijlen

Standaard, geschulpt of rond: onze hoeken vullen je favoriete bruiloftssfeer perfect aan.
 
Monogram uploaden

Monogram uploaden

Een tijdloze manier om je schrijfwaar nog persoonlijker te maken. Upload je monogram, dan drukken wij het af op je trouwkaarten.
 
Monogram uploaden

Monogram uploaden

Een tijdloze manier om je schrijfwaar nog persoonlijker te maken. Upload je monogram, dan drukken wij het af op je trouwkaarten.
 
Maak een gratis QR-code
Koppel die vervolgens aan je trouwwebsite, cadeauregister, een handig RSVP-formulier of een video van je aanzoek.
Maak je code

Vind trouwkaarten en andere benodigdheden die er prachtig uitzien en helemaal bij jou passen.

Of je nu net begonnen bent met het plannen van je bruiloft of op het punt staat om je trouwkaarten online te bestellen, met onze trouwcollectie maak je het gemakkelijk 100% jou. Onze ontwerpen voor trouwkaarten en decoraties volgen de populairste trends en thema's, zodat je gemakkelijk iets kunt vinden dat er fris uitziet en bij jou past (en ja, ook bij je budget). In onze ontwerpstudio maak je jouw stijl nog duidelijker door onze sjablonen aan te passen met luxe details, zoals mooi papier, glinsterende folie en dromerige kleuren.

Als je een echt persoonlijk accent wilt, denk dan eens aan een eigen ontwerp. Samen met onze ontwerpdiensten kun je een unieke illustratie aanvragen van je trouwlocatie, van jou en je lief, van je huisdier en nog veel meer. Of het nu om trouwkaarten of bordjes voor de dag zelf gaat, wij zorgen dat je helemaal tevreden bent met het eindproduct. Als je ontwerp klaar is, drukken we het op de schrijfwaar voor je bruiloft. En als je ergens vragen over hebt, staan de experts van onze klantenservice voor je klaar. Het was tenslotte gemakkelijk om 'ja' te zeggen. De rest van de bruiloftsplanning zou dat ook moeten zijn.

Veelgestelde vragen

Dat ligt eraan. Als je begint met het plannen van je bruiloft en save-the-date-kaarten verstuurt, kun je alvast de datum en de plaats vermelden (zelfs als de locatie nog geboekt moet worden) plus de namen van jou en je geliefde. Op je save-the-date-kaarten kun je ook in een paar regels aan gasten melden dat ze nog een formele uitnodiging krijgen. Voor trouwkaarten raden we je aan een uitnodiging, de namen van het paar, de locatie, de datum en tijd en informatie over de receptie te vermelden. Eigenlijk alle details die je gasten nodig hebben om te komen en jullie liefde te vieren.

Met name op trouwkaarten kun je sommige details beter achterwege laten. We raden aan om niets over cadeaulijsten en evenementen voor of na het huwelijk te vermelden. Dat soort informatie kan het beste mondeling gedeeld worden. En als je van plan bent je bruiloft alleen met volwassenen te vieren, kun je dat het beste subtiel communiceren. Een manier om dat te doen, is door je enveloppen alleen te adresseren aan de mensen die uitgenodigd zijn.

Trouwdrukwerk omvat alle bedrukte materialen die gebruikt worden voor het plannen van je bruiloft en het delen van informatie over je grote dag, zoals uitnodigingen, save-the-date-kaarten, bedankkaarten, programma's en meer.

Dat bepaal je zelf! Onze trouwcollectie biedt keuze uit veel ontwerpopties, of je nu bloemmotieven, rustieke randen, klassieke lettertypes of zelfs een afbeelding van je locatie wilt opnemen. En als je al een idee hebt van wat je wilt, kun je onze gepersonaliseerde trouwkaarten filteren op stijl, formaat of kleur om je favoriet te vinden.

Dat hoeft niet. Het is gebruikelijk om kleurpaletten en ontwerpen van save-the-date-, trouw- en bedankkaarten op elkaar af te stemmen, maar ze hoeven niet allemaal hetzelfde te zijn. Maar als je wel een consistente uitstraling wilt creëren, kun je het ontwerp van je trouwkaart gemakkelijk toepassen op al je drukwerk. Hier zijn enkele handige tips om rekening mee te houden bij het ontwerpen van bij elkaar passende schrijfwaar voor je bruiloft:

  • Kies een thema en kleurenpalet.
  • Ontwerp de uitnodiging als middelpunt.
  • Pas het ontwerp toe op andere artikelen zoals save-the-date-, antwoord- en bedankkaart.
  • Gebruik steeds dezelfde lettertypen, kleuren en ontwerpelementen.

Ja. Je trouwkaarten met de hand adresseren is een goede manier om een persoonlijk accent toe te voegen dat je genodigden zeker zullen waarderen. Zorg er wel voor dat je duidelijk leesbaar schrijft en alle nodige informatie (de naam en het adres van de ontvanger) op de trouwkaart vermeldt.

Er zijn geen vaste regels voor het soort drukwerk dat je nodig hebt voor je bruiloft. Dat bepalen jij en je lief! We kunnen wel een paar verschillende combinaties aanbevelen:

  • Een klassiek pakket drukwerk voor een bruiloft bevat een save-the-date-kaart, een trouwkaart en een antwoord- of inlegkaart. Ook trouwprogramma's en menukaarten die gasten op de dag zelf kunnen bekijken.
  • Een internetvriendelijke optie met een QR-code op je fysieke trouwkaart die gekoppeld is aan de website van je bruiloft. Met deze optie kun je op je website alle correspondentie voor je bruiloft kwijt, zoals online antwoordkaarten, cadeaulijsten, informatie over de receptie, een grappige hashtag voor je bruiloft, noem maar op. Als je hiervoor kiest, raden we aan om save-the-date-kaarten (of zelfs een van onze personaliseerbare save-the-date-magneten) toe te voegen die je eerder dan de uitnodiging stuurt. Trouwprogramma's en menukaarten zijn ook altijd goed om te hebben.

Daarnaast raden we aan om bedankkaarten te nemen om je gasten te laten zien hoe fijn je het vond dat ze erbij waren op je grote dag. (Ook een geweldige manier om die fantastische trouwfoto's te laten zien.)