Marketingideeën met postkaarten: 12 manieren om postkaarten te gebruiken

Voor iedere ondernemer kan het lastig zijn om nieuwe, slimme manieren te vinden voor de marketing van je bedrijf. Een beproefde methode om je naamsbekendheid te vergroten, je omzet te verhogen of meer bezoeken aan je bedrijf te generen, is het gebruiken van postkaarten in je marketing.

In dit artikel ontdek je 12 bijzondere manieren om postkaarten te gebruiken, die je kunt testen om te zien welke het beste werken voor jouw bedrijf.

1. Couponkaarten

Winkels, restaurants en servicebedrijven zoals kappers gebruiken vaak postkaarten om mensen een extra reden te geven om terug te komen.

2. Herinneringskaarten

Postkaarten zijn perfecte herinneringskaarten en kunnen makkelijk op de koelkast geplakt worden met een magneet. Als je je eigen praktijk hebt, herinner je patiënten dan in stijl aan hun aankomende afspraken.

3. Openingsaankondiging

Iedereen vindt het leuk om iets nieuws uit te proberen en als je een nieuwe winkel opent, moet je ervoor zorgen dat mensen dat weten. Kies voor sterke afbeeldingen en in het oog springende tekst om zo veel mogelijk op te vallen.

4. Uitverkoopkaarten

Sales helpen om meer mensen in je winkel te krijgen en ruimte te maken voor de nieuwe collectie. Laat het weten met een postkaart, waarop je genoeg ruimte hebt om alle informatie te printen die je klanten nodig hebben.

5. Kortingskaarten voor nieuwe klanten

Een andere manier om coupons en postkaarten te combineren, is door kaarten te maken waarop je een korting voor nieuwe klanten promoot. Dat is een prima manier om mensen over te halen naar je winkel te komen en hopelijk blijven ze daarna terugkomen.

6. Soft selling

Tegenwoordig draait alles om beeld. Als je product of dienst met zorg is ontworpen, dan kan een illustratieve afbeelding alles zijn wat je nodig hebt om klanten te werven.

7. Freebies

Voor niks gaat de zon op. Tenzij je een zonnige cadeaukaart maakt! Bereid je voor op een stortvloed aan klanten die je bedrijf willen uitproberen in ruil voor een gratis product of dienst. Klanten die een goede eerste ervaring hebben, zullen vrijwel zeker terugkomen.

8. Algemene informatie

Postkaarten hebben de perfecte afmeting voor alle belangrijke informatie over je bedrijf en je kunt ze gemakkelijk als mini-flyers gebruiken. Tevreden klanten kunnen reclame voor je bedrijf maken door je postkaart door te geven aan een vriend of familielid.

9. Verjaardagskorting

Dit is wat jouw kleine onderneming onderscheidt van de grote winkelketens op de winkelstraat. Een persoonlijke postkaart met verjaardagskorting versterkt de band met je klanten en onderscheidt jou van de rest.

10. Doorverwijsprogramma’s

Klantendoorverwijsprogramma’s zijn de snelste weg naar mond-tot-mondreclame voor je bedrijf. Met een beetje geluk kun je met weinig moeite je klantenbestand flink uitbreiden.

11. Korting op eerste aankoop

Wanneer je een nieuwe winkel opent, is het soms nodig om het eerste bezoek van een klant te stimuleren. Een nieuwe winkel gecombineerd met een leuke korting zou het moeten doen.

12. 1 bestellen = 1 gratis

Deze postkaart heeft een aangepaste 2 voor de prijs van 1 aanbieding. Bedenk aan de hand van dit credo iets specifieks voor jouw bedrijf en branche, en je klanten stromen binnen.