Marketingtips om een onuitwisbare uitdruk te maken op beurzen

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een beurs is een van de beste plekken om je onderneming te promoten. Je krijgt een kraam of tafel om je producten of diensten te laten zien (plus heel veel borden en spandoeken met je merk erop), en je kunt contact leggen met potentiële klanten die al geïnteresseerd zijn in jouw branche. Of je nu nieuwe leden hoopt te werven, een nieuw product onder de aandacht wilt brengen of gewoon de bekendheid van je merk wilt verhogen, gebruik deze marketingtips voor beurzen om met meer mensen contact te leggen tijdens je volgende evenement.

1. Visitekaartjes

Laat je visitekaartje nog harder voor je werken op een beurs met een QR-code. Vraag potentiële klanten om de code te scannen, zodat je eenvoudig en snel hun contactgegevens kunt verzamelen. Zo kun je na de beurs eenvoudig contact met ze opnemen. En zet na de beurs een speciaal bericht op de website waar je visitekaartje naartoe linkt. Dit is een goede plek om potentiële klanten te bedanken voor hun bezoek aan je kraam en een speciale aanbieding of beloning te geven.

2. Sjablonen voor social media

Social media is een van de beste plekken om reclame te maken voor je volgende beurs of evenement. Blijf tijdens de beurs actief op social media: deel een kijkje achter de schermen of het opzetten van je kraam, moedig bezoekers aan om iets over je bedrijf te posten, gebruik een speciale hashtag of beloon bezoekers met een speciale aanbieding als ze je volgen. Bekijk na het evenement je foto’s en kies welke je wilt posten. Je kunt een carrousel maken voor Facebook, een video voor TikTok, een animatie voor Facebook en nog veel meer. Content maken voor je socials en je nieuwe volgers daarbij betrekken helpt om nog lang na de beurs contact te blijven houden.

Tip van VistaPrint

Of je je volgende evenement nu op Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter of YouTube onder de aandacht wilt brengen, je kunt heel eenvoudig posts voor je favoriete kanaal maken met VistaCreate. Begin met een sjabloon en voeg dan je merkkleuren, opvallende animaties, fotofilters en meer toe.

3. Postkaarten

Geef bezoekers met wie je in gesprek raakt na afloop een postkaart om mee te nemen. Zet er je logo, je social handles en andere belangrijke informatie op. Het liefst ook een speciale aanbieding of kortingscode, zodat ze de postkaart bewaren. Blijf ook na het evenement top of mind met een postkaart of e-mail. Stuur er een naar iedereen die zichzelf op je mailinglist heeft gezet. Ga net een stapje verder en voeg een persoonlijk bericht toe als je met iemand over iets specifieks hebt gepraat.

Tips om nog meer uit je volgende evenement te halen

Zorg dat je kraam opvalt.

Hoe kun je opvallen in een zee van andere beurskramen? Behalve met borden en spandoeken, kun je iets creatievers doen: een multimediascherm of een special demo van een gast. Laat mensen je high-techapparatuur uitproberen, geef ze een gratis proefmonster of een voorproefje op een nieuwe productlancering.

Tip van VistaPrint

Als je van plan bent om gratis demo’s aan te bieden of een expert aan het woord te laten in je kraam, geef de aanwezigen dan op tijd alle informatie, zodat ze hun bezoek aan de beurs goed kunnen plannen.

Neem veel weggevers mee.

Wanneer mensen een beurs bezoeken, verwachten ze dat ze gratis spullen krijgen. Of dat nu een gepersonaliseerde draagtas, een pen of een magneet is, neem veel goedkope, nuttige items mee om aan nieuwsgierige voorbijgangers mee te geven. De draagtas kan je merk meer bekendheid geven terwijl voorbijgangers de rest van de beurs bezoeken, en daarna wanneer ze naar de supermarkt of naar de markt gaan. Plus iedereen kan altijd nog wel een pen of magneet gebruiken. Als ze die de komende week pakken, worden ze weer aan jou en je bedrijf herinnerd.

Organiseer een winactie.

Maak potentiële klanten enthousiast (en verzamel hun contactgegevens) met een winactie. Een loterij is een goede manier om je kraam te laten opvallen, en je bezoekers worden er nog enthousiast van ook. Je kunt een wat duurder promotieproduct met je logo erop weggeven of een gratis product, dienst of demo verloten.

Draag je merk.

Maak jezelf, je medewerkers en je bedrijf geloofwaardig met een consistente look. Of je nu gaat voor t-shirts of poloshirts, op elkaar afgestemde kleding met je merk erop doet wonderen voor je professionele uitstraling.

Alles wat je nodig hebt om op te vallen tijdens een beurs

  1. Visitekaartjes
  2. Sjablonen voor social media
  3. Postkaarten
  4. Een opvallende kraam
  1. Weggevers met je merk erop
  2. Een goede winactie
  3. Kleding met je logo erop