Een zaak van kleur

Geschatte leestijd: 1 minuut , 30 seconden

Wat betekenen jouw kleuren?

Als je aan een merk denkt, wat komt er dan als eerste in je op? Een logo? Het nieuwste product? Een leuke slogan?

Van gouden bogen tot rode stieren, kleur is fundamenteel voor het herkennen van merken en organisaties. Of je het nu leuk vindt of niet, kleur heeft ook invloed op de manier waarop mensen reageren als ze jouw bedrijf voor het eerst tegenkomen. Daarom is het belangrijk om iets te weten over algemene kleurassociaties, zodat je kunt zorgen dat mensen jouw merk onthouden en de juiste verbindingen leggen met jouw bedrijfstak. En omdat er zoveel informatie over te vinden is, vonden we het belangrijk om een expert te raadplegen.

We hebben samengewerkt met Dr. Sally Augustin van Design With Color. Zij heeft veel ervaring met het gebruiken van wetenschappelijke inzichten om merken te adviseren bij het ontwerpen van ruimtes, voorwerpen en diensten die de gewenste cognitieve, emotionele en fysieke belevingen teweeg brengen. Tot de klanten van haar bedrijf behoren fabrikanten, dienstverleners en ontwerpbureaus in Noord-Amerika, Europa en Azië. Sally’s werk is besproken in diverse kranten en tijdschriften, zoals de New York Times, de Wall Street Journal, de Guardian, Forbes en Psychology Today.

We hebben ook geanalyseerd welke kleuren populair waren bij klanten van Vistaprint die de kleurenfilterknoppen gebruikten terwijl ze marketingmateriaal zochten op onze site. Op basis van de gepresenteerde informatie is het nu aan jou om te besluiten of je kiest voor een kleur die meestal geassocieerd wordt met jouw bedrijfstak of dat je juist je eigen weg gaat en een minder traditionele kleur kiest om op te vallen tussen je concurrenten.

Hopelijk geeft de informatie in de infographic je meer inzicht in veelvoorkomende kleurassociaties en aanbevolen toepassingen.