12 cadeautips om je medewerkers en klanten te bedanken tijdens de feestdagen van 2021

Geschatte leestijd: 6 minuten

De feestdagen beginnen voordat je er erg in hebt! En het is een goed moment om alle mensen die je bedrijf in 2021 gesteund hebben hartelijk te bedanken. Dus neem voordat je de boel versiert en de kerstbestellingen gaat voorbereiden even de tijd om na te denken over kerstgeschenken voor klanten en cliënten. Zorg dat het gedenkwaardige, professionele geschenken zijn die je personeel, cliënten en klanten met plezier uitpakken.

Maar laten we wel wezen… iets voor je werknemers en klanten kopen, kan een behoorlijke uitdaging zijn. Wat kun je ze geven dat ze niet alleen heel leuk vinden, maar ook willen gebruiken? Of in het geval van eten en zoetigheid, iets wat ze meteen op willen eten.

Daarom delen we 12 unieke, persoonlijke en praktische cadeaus voor cliënten, klanten en werknemers die in elk budget passen.

12 cadeautips voor klanten en personeel

 1. Een bureaukalender om het jaar goed te beginnen
 2. Een plaatselijke lekkernij voor de smaakpapillen
 3. Een cadeaukaart
 4. Een feestelijk thuiswerkpakket
 5. Een fleecejack voor koude dagen
 6. Een plant voor op het bureau
 1. Een shopper voor de kerstinkopen
 2. Een mok voor warme winterdranken
 3. Een selectie ambachtelijke chocola
 4. Een cadeaupakket voor thuis
 5. Een wandkalender als bedankje
 6. Een set bedankkaarten

Cadeautips voor medewerkers

1. Een bureaukalender om het jaar goed te beginnen

2021 was een bijzonder jaar en de meeste mensen kijken uit naar de belofte van 2022.

Dus waarom zou je je medewerkers niet enthousiast maken voor het nieuwe jaar met een gepersonaliseerde bureaukalender?
Kies een kleurrijk ontwerp dat hun werkplek meteen wat karakter geeft (of dat nu thuis is of op kantoor).

Of als je een echt persoonlijk kerstcadeau wilt maken, kun je hun naam en je bedrijfslogo op de kalender laten drukken. Het is een makkelijke manier om de weken en doelen voor 2022 in het oog te houden en er hoeft geen muur aan te pas te komen.

2. Een plaatselijke lekkernij voor de smaakpapillen

Bestaat er iets beters dan een zoete traktatie om de feestdagen te vieren? Snoep en gebak zijn goede cadeaus voor werknemers en ze bieden een perfecte gelegenheid om andere plaatselijke bedrijven te steunen. Een absolute win-winsituatie!

Plaats een bestelling voor koekjes, cupcakes of brownies bij de plaatselijke bakkerij en pak ze speciaal in voor iedereen in je team. Om er nog iets persoonlijks aan toe te voegen, kun je ze in een bedrukte koffiemok verpakken, compleet met je bedrijfslogo en de naam van de werknemer erop. Of wikkel ze in feestelijk kerstpapier met een gepersonaliseerde sticker erop: ‘[Voeg je naam en je bedrijfsnaam in] wenst je fijne feestdagen’.

3. Een cadeaukaart

Als je zeker wilt weten dat je werknemers hun kerstcadeau zullen gebruiken, is een cadeaubon een veilige keuze. Of het nu een bon is voor hun favoriete restaurant, een streamingdienst op tv of een kaart met saldo die ze overal kunnen gebruiken, met een cadeaubon maak je iedereen blij. En cadeaubonnen bieden een bepaalde flexibiliteit. Ze kunnen zowel online als in fysieke winkels worden gebruikt, waardoor je altijd goed zit, of iemand nu liever vanuit huis winkelt of in het nieuwe jaar de deur uit wil.

4. Een feestelijk thuiswerkpakket

Als je werknemers gedeeltelijk (of volledig) thuis werken, is de kans groot dat ze wel wat spullen kunnen gebruiken voor hun werkplek. Stel een cadeaupakket samen met alle spullen die ze nodig hebben om productief en effectief thuis te kunnen werken en zet er je merk op. Bijvoorbeeld gepersonaliseerde muismatten, koffiemokken, waterflessen, pennen, notitieboeken en andere onmisbare kantoorartikelen.

5. Een fleecejack voor koude dagen

Kerst mag dan bij velen warme gevoelens opwekken, het kan ook een behoorlijk koude tijd zijn! Zorg dat je personeel er met een fleecejack warm en comfortabel bij zit op die koude winterdagen. Een fleecejack houdt ze heerlijk warm tijdens het inpakken van de kerstverzendingen, op weg naar een koffietentje of tijdens het hardlopen. Maak het echt speciaal en geef ze iets persoonlijks door hun naam erop te borduren (en het logo van je bedrijf natuurlijk).

6. Een plant voor op het bureau

De winter kan lang, saai en grijs zijn. Een beetje groen op de werkplek van je werknemers kan het wat gezelliger maken. Een bloem of vetplantje fleurt hun bureau op en zet de toon voor een fris nieuw jaar. Zorg dat je er een persoonlijke notitie bij stopt om je werknemers fijne feestdagen te wensen en om ze te laten weten dat je ernaar uitkijkt om samen verder te groeien in 2022!

Tip van Vistaprint

Voeg je merk toe aan je groene geschenk: plak een sticker of etiket op de pot.

Cadeaus voor klanten en cliënten

7. Een shopper voor de kerstinkopen

Als je niet zeker weet wat je moet kopen als relatiegeschenk, kun je altijd voor de vertrouwde shopper gaan, met jouw bedrijfslogo erop natuurlijk. Een bedrukte shopper is een goede manier om je cliënten en klanten iets handigs te geven wat ze kunnen gebruiken tijdens hun kerstinkopen, als ze boodschappen doen voor het kerstdiner of als ze naar de markt gaan. En omdat jouw logo op de tas staat, krijgt jouw bedrijf extra bekijks in de omgeving.

8. Een mok voor warme winterdranken

De feestdagen zijn de perfecte gelegenheid voor mensen om gezellig en ontspannen bij een haardvuur te zitten met hun favoriete warme winterdrank. Speel daarop in door je klanten een bedrukte mok te geven met alles wat ze nodig hebben voor de perfecte warme drank (zoals pure chocolade voor chocolademelk, koffiebonen van een plaatselijke koffiezaak of een speciale kerstthee).

9. Een selectie ambachtelijke chocola

Als je niets kunt bedenken als kerstgeschenk voor klanten, zit je altijd goed met chocolade. Maar ren niet naar de supermarkt om je geld uit te geven aan een bekend merk! Zoek in plaats daarvan een plaatselijke winkel die ambachtelijke chocolade verkoopt in verrassende smaken (bonuspunten als de chocolatier ook uit je omgeving komt!). Je geeft je klanten en cliënten dan niet alleen een geweldig cadeau voor hun smaakpapillen, maar je steunt er ook andere plaatselijke bedrijven en ambachten mee.

10. Een cadeaupakket voor thuis

2021 is een bijzonder jaar geweest en veel klanten hebben meer tijd thuis doorgebracht. Dus waarom zou je het thuis niet extra leuk maken? Stel een cadeaupakket samen met allerlei spullen die je klanten helpen om de tijd thuis plezieriger te maken, zoals puzzels, kookboeken, bordspellen, kaarten en, indien mogelijk, relevante producten van je bedrijf. Doe er een verpakking omheen met je merk erop en bezorg de mand persoonlijk. Als je klanten ver weg wonen, kun je de cadeaupakketten ook per post opsturen voor een feestelijke kerstbezorging.

11. Een wandkalender als bedankje

Je hebt veel waardering voor je klanten en zij hebben veel waardering voor jou. Maar hoe kun je die wederzijdse waardering deze kerst goed uiten? Met een wandkalender om het nieuwe jaar te beginnen met meer dan alleen de dagen van de week.

Als je de perfecte kalender aan je klanten wilt geven, zet er dan maandaanbiedingen, kortingscodes en zelfs een of twee uitverkopen die speciaal voor hun zijn op. Die kleine extraatjes laten je klanten niet alleen zien dat je hun klandizie waardeert, maar zorgen er ook voor dat jouw bedrijf het hele jaar in het zicht hangt.

12. Een set bedankkaarten

De feestdagen zijn een populaire tijd om vrienden, familie, collega’s en dierbaren te bedanken. De kans is groot dat bedankkaartjes op het to-dolijstje van veel van je klanten staan.

Bespaar ze dit jaar een bezoek aan de winkel en helpt ze iets afvinken van hun lijstje. Geef je klanten een set unieke, bedrukte bedankkaartjes en een bedrukte pen. Op die manier hebben ze alles al in huis als ze hun bedankkaartjes willen schrijven en kunnen ze op de post voordat de oliebollen in het vet gaan.