5 ondernemers delen hun goede voornemens voor 2020

Geschatte leestijd: 7 minuten

Nu het einde van het jaar in zicht is, is de tijd aangebroken om de successen van 2019 te vieren en goede voornemens voor 2020 voor je onderneming te bedenken.

In je privéleven stel je jezelf misschien als doel om meer te bewegen of een nieuwe taal te leren… maar wat zijn je goede voornemens voor werk?

We vroegen het aan vijf ondernemers om te zien waar zij op doelen in het nieuwe jaar. Of ze het jaar nu beginnen met iets ontzettend ambitieus of iets kleinschaligs, laat je inspireren door hun goede voornemens voor 2020. Ontdek wat hun plannen zijn en laat je enthousiast maken voor je eigen goede voornemens voor volgend jaar.

Veelvoorkomende goede voornemens van ondernemers:

  • Klantervaring verbeteren
  • Nieuwe medewerkers aannemen
  • Jezelf op waarde schatten
  • Het grote geheel bekijken

1. Klantervaring verbeteren

Stuart ‘Tommo’ Thomson, oprichter en CEO van Skuna (voormalig HotTug), zegt dat “meer tijd nemen om onze klantervaring te verbeteren, zodat het echt de allerbeste is” zijn voornemen voor 2020 is.

Tommo toont hier goed inzicht – volgens de Customer Service Barometer van 2017 van American Express zijn millenials bereid om 21% meer uit te geven voor een uitstekende klantervaring. Bovendien kan een goede ervaring ervoor zorgen dat nieuwe klanten terug blijven komen, wat uiteindelijk goed is voor je bedrijf.

Geef klanten de juiste tools.

Creëer een naadloze klantervaring door ervoor te zorgen dat je informatie eenvoudig te vinden is, of dat nu via Veelgestelde Vragen is op je Instagram Story of een contactformulier op je website. Het zou altijd gemakkelijk moeten zijn voor klanten om contact met je op te nemen en de informatie te vinden die ze nodig hebben (zoals je openingstijden en prijzen!).

Ga een stap verder.

Verbeter de klantervaring van begin tot einde door verwachtingen te overtreffen. Wil een klant een van je T-shirts kopen in een kleur die je momenteel niet aanbiedt? Heeft een van je klanten een groot aantal speciale cupcakes nodig binnen 24 uur? Als je aan hun verzoek kunt voldoen, doe dat dan.

Beloon je vaste klanten.

Uit een recent onderzoek van Vistaprint over goede bedrijfsvoornemens voor 2020 blijkt dat bijna 30% van de ondernemers ervoor wil zorgen dat klanten terugkomen. Een van de efficiëntste manieren om dat voor elkaar te krijgen, is met een beloning. Geef trouwe klanten een ervaring op VIP-niveau met loyaliteitsprogramma’s, speciale kortingen en exclusieve evenementen. Door een gedenkwaardige ervaring te bieden, onderscheid je jouw bedrijf van de concurrent. Alice Mayor, eigenaresse van We Built This City, een souvenirwinkel met plaatselijke kunst, is een groot voorstander van trouwe klanten belonen.

“Onze vaste klanten worden altijd eerder dan de anderen uitgenodigd voor productintroducties en aanbiedingen. Ze zitten ook in een database die aanbiedingen krijgt van exclusieve, nieuwe collecties met een beperkte oplage.”

2. Nieuwe medewerkers aannemen

Charlie Spokes, oprichter van My Friend Charlie, heeft specifieke doelen voor de uitbreiding van het bedrijf. “Mijn belangrijkste voornemen is om twee nieuwe regiomanagers aan te nemen die evenementen in twee nieuwe steden zullen leiden. We groeien op dit moment snel en zijn er klaar voor om gebruik te maken van de tractie die we hebben gegenereerd.”

Angela Marenghi, eigenaresse van Little Bird Evenets, wil zich in 2020 ook richten op de uitbreiding van haar team. Ze wil ondersteunend personeel aannemen.

Voor kleine ondernemers is het aannemen van een nieuwe medewerkers (misschien wel je eerste medewerker ooit!) een belangrijke mijlpaal. Zo zorg je ervoor dat je de juiste persoon aanneemt.

Bepaal waar je hulp bij nodig hebt.

Je bedrijf is je kindje… wat durf je uit handen te geven aan een medewerker?

Begin met jezelf een aantal vragen te stellen. Heb ik full-time hulp nodig of iemand die me een paar uur per week uit de brand helpt? Heb ik iemand nodig die al veel kennis heeft of iemand die ik gemakkelijk kan opleiden? Hoeveel kan ik me veroorloven om te betalen?

Beschrijf de rol.

Zodra je hebt uitgezocht wat voor hulp je nodig hebt, kun je de taakomschrijving maken. Zorg ervoor dat de functietitel de rol goed weergeeft, dat vergroot de kans dat je sollicitaties van relevante kandidaten ontvangt. Geef niet alleen specifieke informatie over de rol, maar ook over je bedrijf en de bedrijfscultuur die je wilt creëren.

Vind de juiste kandidaat.

Hoewel je de vacature op alle gebruikelijke online plaatsen zou moeten zetten (zoals LinkedIn en Indeed), zou je ook een mond-tot-mondaanpak kunnen overwegen. Misschien heeft iemand in je leesclub een nicht die tijd heeft in het weekend, of kent iemand een buur die op zoek is naar een nieuwe baan. Iemand aannemen die door een ander is aangeraden is een eenvoudige manier om te weten wat je in huis haalt.

Regel het papierwerk.

Juridisch gezien is het papierwerk het belangrijkste aspect van het aannemen van een medewerker. Zorg ervoor dat je een contract samenstelt dat de verantwoordelijkheden en voorwaarden van de rol beschrijft. Als je nu de hulp inschakelt van een advocaat, kan je dat in de toekomst tijd, geld en kopzorgen besparen.

3. Schat jezelf op waarde.

Angela Marenghi, eigenaresse van Little Bird Evemts, wil in 2020 de prijs vragen die ze waard is. Lagere prijzen vragen dan de gemiddelde concurrent in de omgeving kan een slimme bedrijfstactiek zijn… maar niet als je het gevoel hebt dat je niet genoeg betaald krijgt voor wat je waard bent.

Vergelijk je prijzen.

Ga na wat concurrenten in jouw omgeving (en daarbuiten) vragen. Als jouw prijzen onder de marktwaarde liggen, bedenk dan of je meer zou willen vragen. Score.org raadt aan om te beginnen met het verhogen van de prijs van je populairste producten en diensten.

Begrijp wat je waard bent.

Je bent een expert, misschien neem je je vaardigheden voor lief en loop je daardoor winst mis. Stel jezelf deze vragen om te begrijpen wat jouw waarde is:

  • Hoeveel heeft het je gekost om je vaardigheden te ontwikkelen?
  • Hoe lang heeft het in beslag genomen?
  • Hoeveel jaren ervaring heb je opgebouwd?
  • Welke score zou je jezelf geven toen je net startte, op een schaal van 1 tot 10?
  • Welke score zou je jezelf nu geven?

Wanneer je je eigen waarde begrijpt, kun je dat gemakkelijker communiceren aan klanten.

Voeg een garantie toe.

Geef je diensten of producten meer geloofwaardigheid door er een garantie aan te verbinden. Volgens Entrepeneur.com versterkt een garantie je bedrijf, verhoogt het de waarde en kan dit uiteindelijk tot hogere prijzen leiden. Bovendien zijn klanten meer geneigd om hogere prijzen te accepteren als ze iets extra’s krijgen… zoals een 100% tevredenheidsgarantie.

4. Het grote geheel bekijken

Heather Yunger, eigenaresse van Top Shelf Cookies, wil beter ‘nee’ leren zeggen in 2020. “Ik zeg bijna overal ja tegen en ik verlies daardoor het overzicht op waar we onze tijd het beste aan kunnen besteden. Ik moet beter worden in kijken naar het grote geheel.”

Onthoud waarom je eraan begon.

Of je nu begon met een handeltje voor erbij of er helemaal in bent gedoken met een fysieke winkel, de meeste kleine ondernemingen zijn ontstaan vanuit een passie. Maar zodra de ‘wittebroodsweken’ voorbij zijn, wordt je eenvoudig overweldigd door stress, gebrek aan stabiliteit en een slechte werk-privébalans.

Afgelopen jaar vroegen we ondernemers hoe ze hun passie nieuw leven inblazen… wat de meesten daarop antwoordden? Zichzelf uitdagen om iets nieuws te proberen.

Zeg “nee”.

Een beroemde uitspraak van Steve Jobs is “Innovatie is ‘nee’ zeggen tegen 1000 dingen”.

Als entrepeneur voel je je misschien verplicht om elke kans die op je pad komt aan te nemen… zelfs als dat niet bijzonder lucratief is. Nee leren zeggen gaat om je tijd waarderen, grenzen stellen tussen jou en je klanten en je op lange-termijndoelen focussen.

Maar wanneer je “nee” zegt, doe dat dan op een manier die de deur open houdt. Leg uit dat je momenteel niet de bandbreedte hebt om het project aan te nemen of dat je het niet kunt doen voor de prijs die de klant voorstelt.

Kom uit je comfort zone

Brit Wilkins, mede-oprichter van Freedom Found Co., is er klaar voor om haar bedrijf naar een nieuw niveau te tillen. “2020 wordt het jaar waarin we ons niet langer ‘verschuilen’ in ons talent en onze natuurlijke comfort zone. Ik blijf hangen in een comfortabele plek in plaats van dat ik mezelf uitdaag om de dingen te doen die me bang maken of die ons naar een hoger niveau zouden tillen.”

Dit zijn een aantal dingen die je kunt doen om uit je comfort zone te breken:

  • Doe mee aan een vakbeurs. Dit is iets wat Heather wil doen, en dan vooral een competitieve beurs met andere bedrijven in Dallas.
  • Host een in-store evenement. Nodig mensen uit in je winkel voor een klantevenement. Stuur persoonlijke uitnodigingen met een speciale aanbieding en zorg ervoor dat ze een souvenir meekrijgen met jouw merk erop.
  • Werk samen met een andere onderneming. Samenwerken met andere bedrijven in je omgeving is een eenvoudige manier om je zichtbaarheid te vergroten, van je collega’s te leren en om een bondgenoot te vinden.
  • Bouw een nieuwe website. Uit ons onderzoek blijkt dat het een van de top 10-doelen voor 2020 van kleine ondernemers is om een nieuwe website te bouwen of hun huidige website te updaten. Een website opzetten kan een hele onderneming zijn, maar ons ontwerpteam staat klaar om je te helpen.