Creatieve ideeën om je volgende grote mijlpaal bekend te maken

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ga je trouwen, is er een baby op komst of ga je naar een nieuwe stad verhuizen? Als je leuk nieuws hebt, wil je dat natuurlijk delen met vrienden, familie en dierbaren.

Natuurlijk is er niets mis met de traditionele route als je een levensgebeurtenis wilt delen (bijvoorbeeld flyers drukken als je een nieuw bedrijf start, of save-the-date kaarten sturen als je je gaat verloven). Maar creatieve mijlpaalaankondigingen voor geboortes, verlovingen en andere gebeurtenissen zijn een goede manier om buiten de kaders te denken en je grote nieuws op een leuke, opvallende manier te delen.

Laten we een kijkje nemen bij 5 creatieve ideeën waarop je het grote nieuws op een leuke, onverwachte en onvergetelijke manier kunt delen.

Creatieve ideeën voor aankondigingen

  1. ‘Hij/Ze/Hen zei ja!’ T-shirts
  2. ‘Kom naar onze bruiloft’-kalenders
  3. Verhuisberichten
  4. Foamboarden met ‘Team jongen’ of ‘Team meisje’ voor de geslachtsonthulling
  5. ‘Het is een jongen/meisje!’ spandoeken

‘Hij/Ze/Hen zei ja!’ T-shirts

Een verloving is waarschijnlijk een van de spannendste momenten in het leven van een stel, dat ze graag delen met familie, vrienden en dierbaren. En hoewel je dat speciale moment natuurlijk op een traditionele manier kunt aankondigen (zoals een bericht in de post), is het ook leuk om je dierbaren onderdeel te maken van de aankondiging.

Als je van plan bent om je snel te verloven, kun je T-shirts met ‘Hij/Ze/Hen zei ja!’ erop (afhankelijk van de genderidentiteit van je partner) en die T-shirts bestellen voor jezelf, je partner en de mensen die het dichtst bij je staan. Als je je partner ten huwelijk hebt gevraagd (en ‘ja’ als antwoord hebt gekregen), nodig je familie en vrienden dan uit om het te vieren. Vraag ze om hun bedrukte T-shirts te dragen en maak een foto van de groep. Vervolgens kun je de foto als verlovingsbericht gebruiken. Zet ‘m op je bruiloftswebsite of op de kaarten die je stuurt naar mensen die er niet bij konden zijn.

Bedrukte T-shirts zijn niet alleen een creatieve manier om je verloving aan te kondigen, ze vormen ook een goede manier om je dierbaren bij je verloving te betrekken, nieuwe herinneringen te creëren en een leuk aandenken te hebben van het moment dat jij en je partner elkaar het jawoord gaven.

‘Kom naar onze bruiloft’-kalenders

Er zijn heel veel manieren om je komende geloften aan te kondigen en mensen voor je huwelijk uit te nodigen. Maar als traditionele trouwkaarten niet jouw ding zijn, kan een kalender ook een leuk, originele manier zijn om mensen uit te nodigen.

Kies 12 van je leukste foto’s met je partner, een voor elke maand. Ontwerp dan een kalender op maat en zet een herinnering van jullie grote dag op de datum van je bruiloft. Op die manier staat jullie trouwdag altijd op de kalender van jullie gasten en hebben ze meteen een handig aandenken.

Verhuisberichten

Een kaart is misschien niet de origineelste manier om een mijlpaal aan te kondigen. Maar soms zijn ze het efficiëntst, vooral als het om een verhuizing gaat.

Als je gaat verhuizen, is het handig als mensen een fysieke herinnering hebben van wanneer je gaat verhuizen en wat je nieuwe adres is, zodat ze contact kunnen houden. Een kaartje is dan een goede manier om je verhuizing aan te kondigen en familie en vrienden je nieuwe adres op papier te geven.

Maar het feit dat kaarten traditioneel zijn, wil niet zeggen dat je ze niet creatief kan gebruiken! Je kunt bijvoorbeeld twee kaarten bij je bericht voegen: een waarop de datum van je verhuizing en je nieuwe adres staan, en een extra gefrankeerde kaart met je nieuwe adres ingevuld. Op die manier kunnen vrienden, familieleden en zakelijke contacten hun wensen naar je nieuwe huis sturen.

Foamboarden met ‘Team jongen’ of ‘Team meisje’ voor de geslachtsonthulling

Gender reveal party’s zijn de laatste tijd steeds populairder geworden. En hoewel het de bedoeling van je feestje is om bekend te maken of je een jongen of meisje krijgt, is er een leuke manier om je gasten erbij te betrekken voor de grote onthulling. Het enige wat je nodig hebt? Bedrukte foamboarden.

Voordat het feestje begint, laat je foamboarden maken waarop ‘team jongen’ of ‘team meisje’ staat. Laat je gasten bij aankomst een foamboard pakken met hun voorspelling over het geslacht van de baby. Maak voor de grote onthulling een foto met alle gasten en hun foamboarden. Maak daarna nog een paar foto’s tijdens de onthulling zelf, inclusief reacties van het winnende team. Die foto’s worden een geweldige herinnering om op sociale media te delen, en een geweldige manier om het geslacht van je baby te onthullen aan gasten die er niet persoonlijk bij konden zijn.

‘Het is een jongen/meisje!’ spandoeken

Als je geen gender reveal party wilt houden, komt de grote onthulling na de geboorte van de baby. Je kunt kiezen voor een traditioneel bericht, maar creatieve geboortekaartjes zijn ook een leuke manier om mensen te laten weten dat je nieuw leven hebt verwelkomd. En als je het creatief en eenvoudig wilt houden, zijn spandoeken een goede manier om dat te doen.

Het ophangen van een spandoek met ‘Het is een jongetje!’ of ‘Het is een meisje!’ is een goede manier om vrienden, familie en andere babybezoekers te laten weten dat je gezin is uitgebreid.

Je kunt ‘m aan de deur van je kamer in het ziekenhuis hangen of thuis aan de voordeur. En als je een breder bericht wilt sturen, hoef je alleen maar een foto voor het spandoek te maken (met de baby erbij natuurlijk!) en die op sociale media te zetten of op een kaartje te laten drukken om het goede nieuws via de post te delen.

Tip van Vistaprint

Als een dierbare een baby in het ziekenhuis krijgt, ontwerp dan een spandoek met ‘welkom thuis’ erop en hang die op de voordeur, zodat de gelukkige ouders het meteen zien als ze terugkomen met hun kleine spruit.