Zo verbeter je je marketing voor het nieuwe jaar

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het nieuwe jaar. Tijd om de bladzijde om te slaan en opnieuw te beginnen. Dus of je je nu hebt voorgenomen om te stoppen met slechte gewoontes of juist om productiever te worden, de komende 365 dagen bieden talloze kansen om je bedrijf te laten groeien.

Maar twijfel je wel eens waar je je budget, tijd en energie in moet steken?

Bedrukte marketingmaterialen zijn een betaalbare, directe manier om in contact te komen met bestaande klanten of om nieuwe mensen te ontmoeten die je bedrijf nog niet kennen. Marketingmateriaal helpt je om nieuwe producten en diensten voor het komende jaar te promoten, reclame te maken voor aankomende sales of evenementen en om nieuwe manieren van promotie uit te proberen.

Flyers zijn goedkoop en eenvoudig uit te delen

Flyers kunnen je helpen om nieuwe klanten te vinden en reclame te maken voor een evenement of sale. Het maakt niet uit of je flyers persoonlijk uitdeelt of ze op strategische plaatsen neerlegt waar mensen ze mee kunnen nemen: belangrijk is dat je boodschap klopt.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wat zijn de voordelen van het gebruik van jouw product?
  • Waarom zou iemand het advies moeten opvolgen dat je in je flyer geeft?
  • Waarom zouden ze naar jouw bedrijf moeten komen?

Zelfs als je nog nooit marketingmateriaal hebt gemaakt, hoef je je geen zorgen te maken. We hebben een artikel geschreven met praktische tips voor het schrijven en ontwerpen van je flyer.

Postkaarten zijn veelzijdig: je kunt ze ophangen, uitdelen of versturen

Net als flyers helpen ook postkaarten om je merkbekendheid op te bouwen, je boodschap te delen en je omzet te verhogen. Je kunt ze gebruiken voor directmailcampagnes, straatmarketing, coupons en meer. Ze zijn gemakkelijk te ontwerpen en verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen. De meeste zijn beschikbaar in matte of glossy papiersoorten.

Je kunt je eigen ontwerp uploaden of een van onze sjablonen aanpassen aan je eigen wensen.

Zie hoe veelzijdig dit populaire en betaalbare marketingmateriaal is in ons artikel over 12 effectieve manieren om postkaarten te gebruiken.

Folders bieden de ruimte om je verhaal te vertellen

Folders bieden op een enkel vel papier ruimte voor veel informatie, zoals tabellen, kaarten, menukaarten, prijslijsten en het verhaal achter je bedrijf.

Met folders kun je alles vertellen over je bedrijf en de producten en diensten die je aanbiedt. De verschillende papiersoorten, afmetingen en formaten helpen je de juiste uitstraling voor je project te vinden, of het nu gaat om handouts, weggevertjes of presentatiemateriaal.

Maar met zo veel ontwerpmogelijkheden kan het lastig zijn om te beslissen waar je moet beginnen. Daarom hebben we de Gids voor leken voor het maken van folders gemaakt.

Deze gids behandelt het schrijven van pakkende kopij, het slim gebruik van beeldmateriaal, het kiezen van de juiste papiersoort en nog veel meer.

En dat is nog niet alles. We hebben ook een aantal tips om je folder speciaal te maken.

Shoppers zijn een praktische manier om je merk te laten zien

Bedrukte shoppers zijn een praktische manier om je bedrijf onderweg te promoten, bijvoorbeeld terwijl je boodschappen doet of als je een dagje naar het strand gaat. Ze zijn ook ideaal om je flyers, postkaarten en folders in mee te nemen en tegelijkertijd je merk overal te laten zien.

En als je van plan bent je bedrijf dit jaar te promoten op evenementen, dan zijn shoppers ook een heel praktisch weggevertje. Ondanks hun lichte gewicht zijn shoppers een duurzame, effectieve manier om lange tijd positieve associaties met je merk te creëren.

Lees ons artikel over alles wat je moet weten om op te vallen op evenementen voor meer informatie over het promoten van je merk op lokale evenementen of landelijke vakbeurzen.

Dit zijn slechts enkele ideeën om je marketing voor het nieuwe jaar naar een hoger niveau te tillen. Zie voor meer handige zakelijke tips, marketingadviezen en inspirerende verhalen onze uitgebreide lijst met artikelen over Ideeën en tips van Vistaprint.