Zes unieke cadeau-ideeën voor Valentijnsdag

Ja, we weten dat we onze geliefden elke dag zouden moeten laten zien dat we van ze houden, niet alleen op Valentijnsdag. Dat zeggen we tenminste altijd tegen elkaar als 14 februari weer om de hoek komt kijken. Maar waarom zouden we niet ons voordeel doen met deze dag om een partner, vriend(in) of familielid een kleine verrassing te geven? Hoewel veel mensen zeggen dat ze niets verwachten of dat ze Valentijnsdag zelfs helemaal niet vieren, is het altijd leuk om een cadeautje te krijgen. En om het extra speciaal te maken, hebben we zes unieke en leuke valentijnscadeaus op een rij gezet, zodat het gebruikelijke boeket bloemen of doosje bombons dit jaar kan worden overtroffen.

 1. Ga creatief te werk met een ontbijtje in een gepersonaliseerde mok.
 2. Versier hun werkplek met mooie herinneringen.
 3. Haal je oude foto’s van zolder.
 4. Geef de gewone boodschappen wat extra liefde.
 5. Nestel je in speciale herinneringen.
 6. Leef je uit op een lege muur.

1. Ga creatief te werk met een ontbijtje in een gepersonaliseerde mok.

Het is belangrijk om de dag goed te beginnen en Valentijnsdag is het perfecte excuus voor een speciaal ontbijt. En waarom zou je het niet nog specialer maken door het op te dienen in een speciale fotomok? Personaliseer de mok met een favoriete herinnering en vul hem met een decadente warme drank, snoep, chocolaatjes of maak een brownie in een mok in de magnetron met ons eenvoudige recept. Het is altijd goed!

Brownie in een mok

 • 1 ei
 • 3 eetlepels melk
 • 2 eetlepels olie
 • 2 afgestreken eetlepels cacaopoeder
 • 2 afgestreken eetlepels suiker
 • 3 afgestreken eetlepels bloem
 • ¼ theelepel bakpoeder
 1. Klop het ei los in de mok en voeg al roerend de melk, olie, cacao en suiker toe.
 2. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en roer goed tot een egaal mengsel.
 3. Bak 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand en klaar is kees! Een perfect decadent ontbijt voor Valentijnsdag.

2. Versier hun werkplek met mooie herinneringen.

Of jouw dierbare nu vanuit huis werkt of naar kantoor gaat, maak hun werkplek een beetje leuker met een paar foto’s. Je kunt een bureaukalender personaliseren met leuke familiefoto’s of een canvas print ontwerpen met een foto van een vakantie of speciaal moment. Je kunt ook een unieke muismat maken met een mooie foto en een lief berichtje. Leg het stiekem op het bureau of stop het in hun werktas als verrassing voor Valentijnsdag.

3. Haal je oude foto’s van zolder.

Met dit klassieke cadeau-idee zit je altijd goed. Iedereen heeft een verzameling oude foto’s: de eerste vakantie samen, de eerste date, de eerste keer dat jullie voor elkaar kookten… Valentijnsdag is een goed moment om ze te ordenen en er weer van te genieten. Fotoboeken zijn een mooie manier om dat te doen. In plaats van een boek met alleen maar foto’s, kun je er ook tekst bij zetten. Zo wordt het niet zomaar een fotoboek, maar meer een verhaal over jullie leven samen. Zodra je het gemaakt hebt, leg je het op het nachtkastje of bovenop het boek dat je partner aan het lezen is. Als het dan bedtijd is, vindt je partner een speciaal fotoboek om doorheen te bladeren.

4. Geef de gewone boodschappen wat extra liefde.

Een herbruikbare boodschappentas klinkt niet echt als een romantisch cadeau, of wel? Maar behalve dat deze tassen handig en trendy zijn, kunnen ze ook omgetoverd worden tot heel persoonlijk cadeaus door er je eigen speciale boodschap op te zetten. Misschien heb je een onderling grapje met je geliefde, een bijzondere quote die jullie allebei leuk vinden of een leuke uitspraak die je partner steeds gebruikt. Wat jullie ding ook is, je kunt je draagtas personaliseren door hem te bedrukken met tekst, een mooie foto of bijzondere illustratie. Draag het uit met de shopper!

Tip van VistaPrint

Wil je een valentijnscadeau geven aan iemand die altijd onderweg is? Combineer een draagtas met een bedrukte waterfles die ze altijd aan jou herinneren, waar ze ook zijn.

5. Nestel je in speciale herinneringen.

Februari is een van de koudste maanden van het jaar, dus maak het knus en vier Valentijnsdag met een romantisch avondje thuis. Als je partner na een lange dag en een goede maaltijd uitrust op de bank, is dat het perfecte moment om een gepersonaliseerde fleecedeken met een van je favoriete foto’s cadeau te doen. Om het nog knusser te maken, kun je er een bijpassend kussen bij doen. Als je geen foto van jezelf wilt gebruiken, kun je ook een ander familielid kiezen als ster van de show: je huisdier!

6. Leef je uit op een lege muur.

We hebben allemaal ergens in huis een lege muur. Er moet iets mee gebeuren, maar we weten nog niet precies wat. Valentijnsdag is de perfecte tijd om in het diepe te springen door een reeks foto’s uit te kiezen en een prachtig fotocollage te maken. Door de muur te gebruiken als blanco canvas, kun je een collage maken van verschillende foto’s die je laat afdrukken op canvas. Het is een perfecte manier om je partner, familieleden of huisgenoten te verrassen op Valentijnsdag en tegelijkertijd een lege muur op te fleuren.