Redenen om kleding met je merk erop te dragen

Geschatte leestijd: 2 minuten

Als je geloofwaardig wilt overkomen overkomen, spreekt het vanzelf dat je er netjes en professioneel uit wilt zien. Maar als je wilt dat mensen in je geloven, moet je laten zien dat je in jezelf gelooft (net als je team). Het maken en dragen van kleding met je eigen merk erop is een heel effectieve en beeldende manier om dat te doen.

Lees verder om te ontdekken hoe je eigen kledinglijn kan zorgen voor betere bedrijfsresultaten.

Het leidt tot vertrouwen

Zelfs al is het onbewust, als mensen zien dat je trots bent op je bedrijf, kun je ze makkelijk overtuigen dat je je best voor hen wilt doen. Als klanten zien dat je bedrijf belangrijk voor jou persoonlijk is en dat je het belangrijk vindt om een goede indruk te maken, verwachten ze ook dat je je aan je beloftes houdt.

Mensen voelen zich er veilig door

Als je bij mensen thuis komt om je werk te doen, is het nog belangrijker dat ze je vertrouwen en geloofwaardig vinden. Ze moeten het gevoel hebben dat ze veilig zijn en dat hun huis bij jou in goede handen is. Het dragen van kleding met je merk erop herinnert ze eraan dat je een goedlopend bedrijf hebt en dat je je werk serieus neemt.

Het zorgt voor team spirit…

Het is belangrijk dat jij en je team op één lijn zitten, of het nu gaat over de klantenservice of je beleid voor het gebruik van bepaalde materialen, methodes of een aanpak voor de producten en diensten die je levert. Als je teamleden kleding met je merk erop dragen, dragen ze je waarden uit en vertegenwoordigen ze tijdens het werk jouw bedrijf. Ze zullen zich er ook onderdeel van het team en het bedrijf door voelen.

…en dat is te zien

Als je een hecht team hebt dat op één lijn zit, heeft dat invloed op de manier waarop je contact hebt met klanten. En als je team trots is om jouw merk te dragen, wordt die invloed nog veel groter. Als het hele team dezelfde look heeft, weten klanten dat het niet uitmaakt met welke medewerker ze praten. Ze weten dat ze hoe dan ook goede service kunnen verwachten.

Het helpt mensen om jouw bedrijf te promoten

Kleding met je merk erop hoeft niet alleen voor jou en je team te zijn. Misschien vinden de klanten het ook wel leuk. Je kunt overwegen om kleding met je merk erop cadeau te doen. Iedereen vindt het fijn om een comfortabel t-shirt te hebben, al is het maar gewoon voor thuis. Vergeet de gratis publiciteit niet! Sommige cafés en bars verkopen kleding met hun merk erop om ook op een andere manier geld te verdienen.

Als je een goede indruk wilt maken, klanten gerust wilt stellen en je bedrijf geloofwaardiger wilt maken, is kleding met je merk erop een goede optie. Wat is er nu een betere manier om je merk uit te breiden dan met trots kleding met je merk erop te dragen?