Verwen moeder & vader met een cadeau dat net zo uniek is als zij

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een bedrukt cadeau is de perfecte manier om “Ik hou van jou” te zeggen zonder woorden. En laat je ouders (of grootouders, stiefouders of andere ouderfiguren) dit jaar weten hoeveel ze voor je betekenen met een cadeau dat speciaal voor hen is gemaakt.

Doe dit jaar iets leukers dan gewoon een ingelijste foto of een kaartje uit de winkel en maak iets creatiefs met canvas prints, kantooraccessoires, dekens of heel veel andere mogelijkheden. Hier geven we een aantal ideeën voor persoonlijke cadeaus voor elke soort ouder:

  1. De gastheer of gastvrouw
  2. De interieurontwerper
  3. De thuiswerkende moeder of vader
  4. De reiziger
  5. De huismus

1. Fotogeschenken voor de gastheer of gastvrouw

Als jouw moeder of vader graag gasten over de vloer heeft, geef dan een uniek cadeau dat past bij die gastvrijheid (naast een fles wijn of nieuwe serveerplank!). Of ze nu bekend staan om hun overheerlijke barbecues of gezellige etentjes, deze cadeaus geven een persoonlijk tintje voor de volgende keer dat er bezoekers langskomen.

Een set bedrukte onderzetters is een leuke manier om de eettafel een persoonlijk tintje te geven. Ontwerp ze met familiefoto’s of kiekjes van een recente vakantie of ander avontuur of zet er een lieve boodschap of een monogram op.

Persoonlijke schrijfwaar is een tijdloos cadeau voor iedereen, op elk moment van het jaar. Van bedrukte stempels tot persoonlijke kaarten: je ouders zullen het fijn vinden om schrijfwaar bij de hand te hebben om iedereen op hun gastenlijst een uitnodiging of bedankkaartje te sturen. Zet hun initialen of foto erop voor een makkelijk persoonlijk cadeau voor Moederdag of Vaderdag.

2. Persoonlijke cadeaus voor de interieurontwerper

Verandert je moeder steeds de wanddecoratie in huis? Of vindt je vader het heerlijk om de meubels anders neer te zetten? Maak voor Moederdag of Vaderdag fotogeschenken die dubbel dienstdoen als huisdecoratie.

Met 4 formaten om uit te kiezen is een persoonlijk acrylic photo block een fantastisch cadeau voor Moederdag of Vaderdag. Ze zijn gemaakt van stevig acryl en vormen een trendy decoratie voor boekenplanken, schoorsteenmantels of aanrechten. Je kunt elk block helemaal naar wens aanpassen met foto’s en tekst. Maak er een die past bij hun interieurstijl, zodat ze hem zeker gaan gebruiken.

Canvas prints zijn voor elke gelegenheid een leuk cadeau, maar nog meer voor Moederdag en Vaderdag. Maak van een trouwfoto of afstudeerportret een kunstwerk dat meteen aan de muur kan. Creëer bij elkaar passende prints van je kinderen of maak een print in collagestijl als herinnering aan een familiereünie, vakantie of speciale gelegenheid. Laat je creativiteit de vrije loop met tekst en ontwerpelementen en maak een uniek fotogeschenk.

Tip van VistaPrint

Als je meestal ingelijste foto’s geeft, probeer dan eens een hout print of foto op aluminium. Het is een chiquere, persoonlijke versie van dit traditionele cadeau.

3. Persoonlijke cadeaus voor moeders en vaders die thuiswerken

Als je moeder of vader vanuit huis werkt of een kantoor aan huis heeft, geef dan een praktisch cadeau dat ze graag elke dag op hun bureau zien.

Behalve voor een lekker bakje koffie komen bedrukte mokken ook van pas voor het bewaren van pennen, het drinken van een pittig soepje of zelfs als potje voor een klein plantje. Maak er een met verschillende foto’s of ga voor je lievelingsfoto en voeg een leuke achtergrond of korte boodschap toe.

Een collage met foto’s uit je kindertijd of een boodschap voor Moederdag: laat ze zien hoeveel je van ze houdt (of eigenlijk hoeveel ze van *jou* houden) met een foto op een muismat. Telkens als ze gaan zitten om aan het werk te gaan, worden ze herinnerd aan gekoesterde momenten met familie, vrienden en huisdieren.

4. Cadeaus voor Moederdag en Vaderdag voor ouders die van reizen houden

Zijn je ouders altijd onderweg of hun volgende uitstapje aan het plannen? Maak een cadeau voor Moederdag of Vaderdag dat hun herinneringen aan hun reizen vastlegt, of maak iets persoonlijks dat ze tijdens hun volgende avontuur mee kunnen nemen.

Een fotoboek is een geweldige manier om met de favoriete digitale foto’s van je vader of moeder een tastbare, moderne twist op een klassiek fotoalbum te maken. Een zelf ontworpen fotoboek is beschikbaar in verschillende formaten, oriëntaties en vormen en is een geweldige aanwinst voor de salontafel of boekenplank van je dierbaren. Zet er voor je reislustige ouders foto’s in van hun favoriete bestemmingen en herinneringen aan oude familievakanties. Met kleurrijke kaders, clipart en icoontjes geef je elke pagina een eigen karakter en met de tekstvakken zet je heel eenvoudig een lief berichtje of de datum bij de foto.

Gepersonaliseerde draagtassen zijn een praktisch cadeau, vooral voor een vader of moeder die altijd onderweg is. Ze zijn perfect om tussendoortjes mee te nemen voor korte uitstapjes of als handbagage voor hun volgende vlucht… en ze komen ook nog van pas in de supermarkt. Voeg een eigen boodschap of een leuke foto toe om een gewone shopper te veranderen in een uniek cadeau.

5. Fotogeschenken voor de huismus

Als je ouders liever dichter bij huis blijven, geef ze dan iets knus en persoonlijks.

Kussens met een foto erop zijn een heerlijk zacht, persoonlijk cadeau. En aangezien je op elke kant een foto kan zetten, heb je heel veel ruimte voor creativiteit. Gebruik bijvoorbeeld een serieuze foto op de ene kant en een lekker gekke op de ander, of voeg een foto aan een kant toe en een lieve boodschap op de andere kant.

Een knusse fleecedeken is een perfect fotogeschenk voor alle seizoenen: heel handig tijdens voetbalwedstrijden in de herfst of bij de vuurkorf in de achtertuin. Ontwerp er een voor je vader of moeder met een leuke collectie familiefoto’s of zet er een lieve boodschap en een persoonlijk ontwerp op.

Tip van VistaPrint

Op zoek naar een moeder- of vaderdagcadeau voor een kersverse ouder? Kies een dekenontwerp met een meetlatje erop zodat ze kunnen zien hoe snel hun baby elke maand groeit. Voeg een foto van het gezin toe of hun pasgeboren kindje voor een extra lief tintje.

Een set bedrukte onderzetters is een leuke manier om de eettafel een persoonlijk tintje te geven. Ontwerp ze met familiefoto’s of kiekjes van een recente vakantie of ander avontuur of zet er een lieve boodschap of een monogram op.