Bouw een merk op dat volgers trekt

Geschatte leestijd: 3 minuten

Mensen houden van leuke spulletjes, of dat nou een trui van hun favoriete brouwerij is of een bedrukte draagtas van een goed doel in de buurt. Als ondernemer kun je hierop inhaken door een goed ontworpen logo en producten met je merk erop te maken die je klanten geweldig zullen vinden en in de buurt zullen dragen of gebruiken. Zorg dus dat je logo er fantastisch uitziet op kleding, flesjes, draagtassen, pennen, stickers en meer. Of je nu waterflessen verkoopt of gratis pennen uitdeelt, je maakt voordelig reclame voor je bedrijf en krijgt waardering van je klanten.

1. Zorg eerst voor een opvallend logo.

Fitness Camp 10X is gespecialiseerd in gewichtheffen en krachttraining… dus is het logisch dat hun kleurenpalet een krachtige, opvallende kleur bevat, zoals rood. Daarnaast creëren de gekozen kleuren een hoog contrast in elke combinatie. Perfect om de aandacht van voorbijgangers te trekken en een in het oog springend statement te maken op allerlei voorwerpen, van stickers tot truien.

Dankzij de dikke letters en het vloeiende ontwerp voelt het logo van Fitness Camp 10X snel, modern en strak… perfect voor een sportschool die zich specialiseert in krachttraining. De scherpe hoeken van het lettertype trekt gegarandeerd de aandacht van potentiële klanten en onze experts van 99designs van Vista merken op dat de rebelse uitstraling van die scherpe lijnen goed samengaat met donkere kleuren. Iets om rekening mee te houden als je tassen of kleding wilt bedrukken met je merk.

Tip van VistaPrint

Elke kleur heeft een unieke betekenis… dus zorg dat de kleuren de juiste boodschap uitzenden als je het kleurenpalet voor jouw bedrijf kiest. Bekijk de gids over Kleurenpsychologie van 99designs van Vista voor meer informatie.


2. Promoot je merk op onmisbare producten.

Denk er bij het creëren van het logo voor je bedrijf aan dat je het zult gebruiken op veel verschillende producten en mediums. Het logo voor Fitness Camp 10X werkt erg goed voor kleding omdat het ontwerp van het icoontje zo makkelijk kan worden aangepast. De gestileerde X is een opvallend beeld, op zichzelf of met de volledige bedrijfsnaam erbij en valt goed op, zowel in rood als in zwart gedrukt. Dus ook al is niet de hele bedrijfsnaam aanwezig, toch brengen het icoontje en het kleurenpalet het allemaal samen.

Zodra je een logo hebt, kun je bepalen op wat voor soort merchandise je het wilt zetten. Fitness Camp 10X heeft het logo op draagtassen, drinkwaar, pennen, stickers en truien gezet. Dit is een goede mix van hoogwaardige en betaalbare producten die klanten leuk vinden en vaak kunnen gebruiken.

3. Creëer een klant-community.

Als je een merk hebt dat mensen willen uitdragen, heb je meteen een stapje voor in mond-tot-mondreclame.92% van de consumentenvertrouwt meer
op aanbevelingen van vrienden en familie dan
op welke andere vorm van reclame dan ook.
Als iemand jouw logo draagt, is het meteen duidelijk dat ze jouw bedrijf steunen
en aanbevelen.

Je kunt de merchandise met je merk erop verkopen in je winkel of eetgelegenheid, maar je kunt de spullen ook uitdelen om er zeker van te zijn dat veel mensen ze kunnen gebruiken. Moedig klanten aan om goedkopere spullen, zoals pennen en stickers, mee te nemen op weg naar buiten. Je weet maar nooit waar en bij wie ze terecht komen. Maak een pakketje van een aantal spullen om een klant mee te belonen. Verras bijvoorbeeld de nietsvermoedende honderdste klant van de week of organiseer een loting op je favoriete socialmediakanaal.

Social media is een goed middel om mond-tot-mondreclame te genereren en om in contact te blijven met je volgers. Stimuleer klanten met promoties, nieuws en weggevertjes om je te volgen en je in hun berichten te taggen, zodat je ook buiten je eigen netwerk naamsbekendheid opbouwt.

Tip van VistaPrint

Maak een opvallend bericht op social media voor je weggeefactie met VistaCreate. Kies uit duizenden sjablonen voor onder meer Instagram, Facebook en Twitter en pas het sjabloon aan met je logo en de kleuren van je merk.

De uiteindelijke look

Hier nemen we een kijkje bij alles wat Fitness Camp 10X gebruikt om hun merkbekendheid te vergroten met hun krachtige logo-ontwerp.

  1.  Waterflessen. Zorgt dat je klanten tijdens (en na) hun workout genoeg drinken met een leuk cadeautje.
  2.  Draagtassen. De klanten doen het zware werk en dragen het logo van Fitness Cap 10X overal mee.
  3.  Pennen. Laat klanten je pen houden als ze hun lidmaatschapsovereenkomst hebben getekend. Je weet maar nooit waar hij terechtkomt!
  4.  Truien. Met een oversized logo wordt een gewone zwarte trui een opvallende reclamemaker.
  5.  Stickers. Zet overal je logo op met een sticker van jouw merk.

Maak kennis met de ontwerper

Banggayogia van 99designs van Vista heeft dit logo gemaakt voor Fitness Camp 10X en haalde inspiratie uit wat andere sportscholen doen voor hun logo en huisstijl. “Als je kijkt naar de logo’s van anderen als referentie en hun geschiedenis bestudeert, kun je ideeën opdoen voor een logo dat anders is.”

Banggayogia is gespecialiseerd in logo-ontwerp. Ze maakt veel schetsen en doet veel creatief onderzoek als ze aan een nieuw project begint. Bekijk hun portfolio als je samen een look zou willen creëren voor jouw onderneming, of ga naar 99designs van Vista als je het werk van meer ontwerpers wilt bekijken.