Passie. Doorzettingsvermogen. Mogelijkheden: Khaki Paquette van Face Food

Geschatte leestijd: 5 minuten

‘Passie. Doorzettingsvermogen. Mogelijkheden.’ is een nieuwe serie van Vistaprint waarin we de werkzaamheden van ambitieuze eigenaren van kleinbedrijven volgen.

Maak hier kennis met Khaki Paquette, eigenaresse van Face Food. Ze begon een bedrijf in natuurlijke huidverzorging in haar keuken en breidde snel uit naar een fysieke winkel (compleet met een holistische dagspa erin).

“Er zijn zeker momenten waarop ik het gevoel heb dat ik teveel hooi op mijn vork heb genomen. Dan denk ik: hoe ben ik hier terechtgekomen? Maar ik heb absoluut geen twijfel dat ik nu ben waar ik moet zijn met Face Food.”

Ze bedacht de naam ‘Face Food’ omdat de ingrediënten in haar producten zo puur zijn dat ze eetbaar zijn en omdat huidverzorging voedend kan zijn, net als voedsel.

Als mensen bij Face Food naar binnen wandelen, wil Khaki “dat ze zich op hun gemak voelen. Het gevoel krijgen dat er voor ze gezorgd wordt… en ik denk dat dat ons ander maakt dan anderen. We willen echt dat mensen in de winkel komen zonder enige druk te voelen. We willen ze laten voelen dat het personeel veel weet en dat we hier zijn om je te begeleiden en te helpen om fijne keuzes voor jezelf te maken.”

Handgemaakt / huisgemaakt

Face Food werd geboren kort nadat Khaki haar eerste kind had gekregen.

“Ik was eigenlijk juist even afstand aan het nemen van de beautywereld. Ik had mijn eerste kind gekregen, die toen ongeveer 6 maanden oud was, dus het was echt een uitlaatklep voor mij als huismoeder. Het was niet makkelijk… maar die balans heeft me echt geholpen om het beter aan te kunnen.”

Ze begon dingen in haar keuken uit te proberen met de natuurlijke ingrediënten waar ze zo van was gaan houden toen ze aan de Westkust van de VS werkte. “Ik begon met eenvoudige balsems en zalven en ging van daaruit verder.”

Voordat ze terugverhuisde naar New England, waar ze vandaan kwam, was Khaki ook een tijd in Seattle geweest, waar ze kennismaakte met handgemaakte, natuurlijke producten. Deze kennis gebruikte ze om haar eigen recepten te maken. Zodra ze een voorraad had, begon ze te verkopen op Etsy.

Via een Kickstartercampagne liet ze mensen kennismaken met haar bedrijf en daarnaast ging ze naar haar lokale boerenmarkt, waar ze over haar product kon vertellen en Face Food-postkaarten kon uitdelen.

Een nieuw begin

Khaki’s Etsy-winkel liep goed en al snel was ze haar keukenwerkplaats ontgroeid. Ze huurde een studio die meer ruimte had om producten te maken, plus een speciaal gedeelte om klanten te ontvangen en spabehandelingen aan te bieden.

Maar ze ging nog verder… Khaki droomde van een eigen winkel.

“Al toen ik de studio opende, wist ik dat het niet mijn einddoel was. Ik wilde echt een plek hebben waar mensen konden komen winkelen… voor mij is huidverzorging en make-up heel tastbaar. Het gevoel en de geur van dingen is heel belangrijk voor mij. Ik kan me niet voorstellen dat ik een nachtcrème zou kopen zonder die eerst te kunnen voelen of ruiken, of eerst met iemand te kunnen praten die er alles over weet en je kan vertellen of het goed bij jouw huid past.”

Nadat ze de perfecte combinatie van retail/spa had gevonden, vestigde Khaki zich in haar geboorteplaats. Ze heeft nog steeds haar oorspronkelijke studio, die nu wordt gebruikt als productieruimte voor alles wat achter de schermen plaatsvindt (zoals het verzenden van bestellingen).

Ingrediënten voor succes

Natuurlijke ingrediënten vormen het hart van Face Food’s missie. Maar toen het bedrijf ging groeien, moest Khaki een deel van het werk uitbesteden. Ze werkte samen met een marketingexpert aan de merkgids en de missie-omschrijving van Face Food, die ze nu met haar werknemers deelt.

“Ik heb veel geluk gehad dat ik mensen heb gevonden die echt deel van de Face Food-famile uitmaken. We hebben allemaal dezelfde passie voor natuurlijke huidverzorging.”

De gemeenschap is heel belangrijk voor Khaki en ze wil dat Face Food meer is dan alleen een winkel. Daarom werkt ze samen met andere ondernemers uit de buurt om pop-ups en workshops te houden in haar winkelruimte.

Bouwen aan de toekomst

Naarmate Face Food blijft groeien, verandert het ook steeds.

“Ik zou zeggen dat Face Food anders is omdat het zoveel facetten beslaat. We zijn niet alleen een spa, maar ook een lijn huidverzorgingsproducten, niet alleen een winkel… we zijn al die dingen.”

Khaki blijft zich ook ontwikkelen, als ondernemer, creatieveling en moeder. Ze heeft een succesvol bedrijf opgebouwd en tegelijk twee jonge kinderen opgevoed, zodat ze zichzelf echt een ondernemende moeder kan noemen. Ze zegt veel van haar succes te danken te hebben aan haar ondersteunende partner, familie en omgeving.

“Je moet jezelf omringen met mensen die in je geloven en je ondersteunen en je moet niet bang zijn om het te vragen als je hulp nodig hebt. Zoek contact met de mensen om je heen, dan zal het je verbazen hoe sterk je vrienden in je geloven en je willen helpen om succes te behalen.”