Denk buiten de kaders van je winkel met een pop-upstand

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het is de perfecte tijd van het jaar om contact te leggen met klanten… en je hoeft er bijna je winkel niet voor uit. (Tenzij je dat wilt natuurlijk!) Als het je doel is om het gesprek aan te gaan met bestaande en potentiële klanten op een leuke manier, hou dan een pop-up-event net buiten de deur.

Met een leuk evenement buiten je winkel trek je uiteindelijk ook klanten van buiten naar binnen.

1. Flyers

Stuur mensen naar huis met een fysiek aandenken aan je bedrijf, bijvoorbeeld een flyer of een postkaart. Zet ze op een standaard of rek of leg ze op een nette stapel op een hoek van je tafel. Moedig voorbijgangers aan om er een mee te nemen voordat ze weggaan en doe er een in hun tas als ze iets van je kopen.

Tip van Vistaprint

Materialen zoals flyers, postkaarten en folders zijn goede manieren om je verhaal te vertellen… en klanten naar huis te laten gaan met alle benodigde informatie over je bedrijf.

2. Meshdoeken

Trek voorbijgangers van ver aan met een opvallend spandoek. Meshdoeken zijn een geweldige optie voor buitenevenementen omdat ze zijn gemaakt van waterbestendig, kleurvast polyester. Je hoeft je geen zorgen te maken over een regenachtige weersvoorspelling!

Maak je spandoek in de kleuren van je huisstijl en zet je bedrijfsnaam en logo erop. Je logo moet vanaf een afstand te zien zijn om klanten van veraf aan te trekken. Andere informatie, zoals menudetails, kun je dan kleiner erop zetten, zodat mensen die kunnen lezen als ze dichterbij komen.

3. T-shirts

Als kleine ondernemer is het dragen van kleding met je logo een van de beste manieren om voor naamsbekendheid te zorgen. Zorg dus dat je tijdens je evenement je bedrijf vertegenwoordigt vanaf het moment dat klanten voorbijkomen. Een van de efficiëntste manieren om dat voor elkaar te krijgen, is met kleding, bijvoorbeeld een T-shirt met je logo erop. Naast het vergroten van naamsbekendheid verbetert een T-shirt met logo ook je geloofwaardigheid. Het laat zien dat je een professional bent en maakt je bedrijf officiëler.

Zo maak je klanten nog enthousiaster:

Creëer een aantrekkelijke tafelindeling.

Als je de aandacht hebt getrokken met een spandoek, is het zaak om te zorgen dat mensen ook echt een praatje willen komen maken. Doe dat met een aantrekkelijke opstelling. Het kan zo eenvoudig zijn als een vouwtafel met een tafelkleed met je logo erop. Kleed het aan met wat eenvoudige voorwerpen uit je winkel en houd een goede voorraad proefexemplaren en marketingmateriaal aan.

Tip van Vistaprint

Maak voorbijgangers enthousiast met een energiek geheel. Speel bijvoorbeeld wat muziek af of doe iets ‘live’ (smoothies maken!) zodat klanten je in actie kunnen zien.

Bied een extra stimulans.

Gratis proefproducten uitdelen is een goed idee… maar hoe kun je potentiële klanten aanmoedigen terug te komen? Zet een speciale aanbieding op de postkaarten en flyers die je uitdeelt of zet een systeem met loyaliteitsstempels op één kant van je visitekaartjes. Bezoekers verleiden om terug te komen is een goede manier om nieuwsgierige voorbijgangers te veranderen in betalende klanten.

Leg contact met de buurt.

Kleine bedrijven zijn cruciaal voor hun omgeving, dus laat bij je volgende evenement zien dat je hart hebt voor je buurt. Haal geld op voor een lokaal goed doel of nodig bijvoorbeeld belangrijke mensen uit je stad of de lokale pers uit. (Misschien krijg je zelfs gratis publiciteit in de krant!) In contact blijven met je gemeenschap kan ook in je voordeel werken. Blijf op de hoogte van lokale evenementen, zoals feestelijke optochten en andere gebeurtenissen waarbij je kunt profiteren van extra voetverkeer.

Doe sociaal.

Naast het aankondigen van je evenement op sociale media, kun je bezoekers aanmoedigen hun foto’s van je pop-upstand te delen op hun eigen sociale kanalen. Creëer een hashtag voor je evenement zodat je hun posts later kunt terugvinden en voorbijgangers kunt aanmoedigen om de sociale kanalen van je bedrijf te volgen. Zorg ook dat je geheel iets is wat ze ook echt willen fotograferen. Hang bijvoorbeeld een Instagram-waardige achtergrond op en laat je producten er extra mooi uitzien (bijvoorbeeld met wat kleurrijke smoothiegarnering). Creëer een hashtag voor je evenement zodat je hun posts later kunt terugvinden en voorbijgangers kunt aanmoedigen om de sociale kanalen van je bedrijf te volgen. Zorg ook dat je geheel iets is wat ze ook echt willen fotograferen. Hang bijvoorbeeld een Instagram-waardige achtergrond op en laat je producten er extra mooi uitzien (bijvoorbeeld met wat kleurrijke smoothiegarnering).

Alles wat je nodig hebt voor een popup-evenement

  1. Flyers
  2. Postkaarten
  3. T-shirts
  4. Een opvallende opstelling
  5. Speciale aanbiedingen en aankoopstimulansen
  6. Verbinding met je buurt
  7. Een hashtag voor je evenement