Verbeterd marketingontwerp met 99designs van Vista

Geschatte leestijd: 3 minuten

99 Days of Design van Vista is een initiatief dat bedoeld is om 99 kleine bedrijven van over de hele wereld zich te helpen ontwikkelen in deze tijd vol veranderingen. Elk van de 99 geselecteerde bedrijven ontving een nieuw logo-ontwerp van 99designs van Vista, marketingmateriaal en een prijs van 15.000 euro. Met de kracht van fantastisch ontwerp en financiële steun hebben we de winnaars geholpen om hun bedrijf een nieuwe start te geven. Een van de 99 winnaars is Albert Potgieter Designs, een ontwerpstudio voor toegepaste kunst in Rotterdam. We gingen een gesprek aan met Albert om meer te weten te komen over zijn bedrijf, zijn plannen en hoe hij de samenwerking met Vista tot nu toe heeft ervaren.

“Mijn werken zijn niet meer alleen meubels, maar gaan steeds meer richting kunstwerken. Het logo moest daarop aangepast worden en dat is zeker gelukt.”

Albert Potgieter

Leuk om je te ontmoeten, Albert. Kun je ons wat vertellen over je bedrijf?

-Albert Potgieter Designs is een ontwerpstudio voor toegepaste kunst die gespecialiseerd is in de combinatie van meubels en kunstobjecten. We gebruiken kleinere stukken hout om de ontwerpen in kunstwerken om te toveren die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk zijn.

Waardoor besloot je mee te doen aan 99 Days of Design?

-In Rotterdam hebben we een business accountability group die elkaar helpt, steunt en stimuleert om te groeien en de volgende stappen te nemen voor onze bedrijven. Een van de leden vertelde me over de wedstrijd en stuurde me een link. Ik ging naar de website, las wat de achterliggende gedachte was en besloot mee te doen.

Waarom had je een nieuw logo nodig?

-Nou, mijn oude logo was een beetje achtergebleven bij mijn werk. Mijn werk is inmiddels meer dan alleen meubels en gaat steeds meer richting kunst. Het logo moest daarop aangepast worden en dat is zeker gelukt. Ik ben er ontzettend blij mee. Ik wilde ook een apart logo voor de nieuwe tak van mijn bedrijf die ik wil oprichten. Al vanaf het begin wilde ik het bedrijf gebruiken om mensen te onderwijzen en begeleiden, maar daar heb ik de kans nog niet voor gehad. Met 99designs en Vista kon ik die tak oprichten en ik heb er ook nog eens een prachtig logo voor gekregen!

“Het ontwerpproces van het logo vond ik heel interessant. Het is de eerste keer dat ik zoiets meemaak en het is allemaal erg leuk, maar ook een beetje eng om te moeten kiezen tussen zulke schitterende ontwerpen.”

Albert Potgieter

Wie heeft je tot nu toe met ontwerpen en marketing geholpen?

-Mijn vorige logo was ontworpen door de kunstenaar Lenka in Zuid-Afrika (@lenka.kanja). De rest van mijn branding, zoals websites, visitekaartjes en zo, heb ik zelf altijd ontworpen. Ik heb tot nu toe ook zelf mijn marketing gedaan. Ik gebruik voornamelijk Instagram en Facebook, ouderwetse mond-tot-mondreclame, contact maken en relaties opbouwen.

Hoe ben je van plan om jezelf in de toekomst te promoten?

-In de toekomst wil ik meer beurzen en tentoonstellingen bezoeken, als gast maar ook als deelnemer. In mijn wereldje is dat de effectiefste manier om reclame te maken. Klanten willen de producten zien en voelen en op die manier kun je het beste internationale contacten opdoen. Ik wil ook lokaal mijn contacten blijven uitbreiden en blijven posten op Facebook en Instagram.

Hoe zou je de samenwerking met Vista en 99designs van Vista beschrijven?

-Ik kan er niet over uit hoe gul Vista is geweest. Het is echt ongelooflijk en ik sta versteld van deze kans. Ik zie het als een enorme zegen. Het proces was ook geweldig, ik had de kans om met topontwerpers te werken en te zien wat zij kunnen bijdragen. Het is echt een fantastische ervaring.

Hoe ben je van plan om de 15.000 euro te gebruiken om je bedrijf te laten groeien?

-De 15.000 euro die ik heb gekregen wil ik gebruiken om het bedrijf op twee manieren een boost te geven: een van die manieren is een ruimte creëren waar ik mensen kan ontvangen en begeleiden. Dit gedeelte van mijn bedrijf probeer ik van de grond te krijgen. Ik gebruik het geld ook om een nieuwe collectie te ontwerpen die de nieuwe mensen zullen maken, zodat ik ze vaardigheden kan bijbrengen. Het heet Redemption Designs. De tweede manier waarop ik het geld ga gebruiken, is om mijn ontwerpen verder te ontwikkelen. Het geld geeft me de vrijheid om een collectie te ontwerpen en het hout te kopen om de prototypes te maken. Dit geld geeft me vrijheid en tijd, twee kostbare zaken voor een bedrijf.

Hoe vond je het ontwerpproces van het logo door 99designs van Vista?

-Het ontwerpproces van het logo vond ik heel interessant. Het is de eerste keer dat ik zoiets meemaak en het is allemaal erg leuk, maar ook een beetje eng om te moeten kiezen tussen zulke schitterende ontwerpen. Wauw! Het gaf zoveel voldoening om te zien hoe goed het nieuwe logo bij mijn werk past.

Wat vind je van je nieuwe logo?

-Ik vind mijn nieuwe logo erg mooi en anderen aan wie ik het heb laten zien, vinden dat ook. Het is heel elegant en eenvoudig.

Wat voor marketingmateriaal heb je gemaakt met je nieuwe logo?

-Ik heb nieuwe T-shirts, petten en visitekaartjes gemaakt met mijn nieuwe logo. Ik heb ook petjes en notitieboeken met het Redemption-logo gemaakt, zodat ik die kan uitdelen aan de mensen die ik ga begeleiden.

Heb je het ontvangen geld al gebruikt om projecten te starten?

-Ik heb onlangs een nieuw beeldhouwwerk ontworpen en ik ben begonnen aan een nieuwe stoel voor de Redemption-lijn. Ik ben ook mijn werkplaats op orde aan het brengen om het efficiënter en praktischer te maken, zodat er meer mensen kunnen werken. De rest loopt nog.

Lees het hele interview met Albert

99designs is de grafisch-ontwerpdienst van Vista. We maken het makkelijk om samen te werken met professionele, creatieve experts vanuit de hele wereld en je merk op te bouwen via onvergetelijk ontwerp op maat. Wat je bedrijf ook nodig heeft en welk budget je ook hebt, wij helpen je.
Meer weten?