Haal het meeste uit je marketingmateriaal

Doe een uitspraak

Je gedrukte materiaal heeft maar heel even de tijd om de aandacht van je lezer te trekken. Zorg ervoor dat je antwoord geeft op wat de lezer waarschijnlijk denkt: ‘Wat heb ik hieraan?’ Als je net een nieuwe winkel hebt geopend, een nieuw product hebt ontwikkeld of binnenkort uitverkoop of een evenement hebt, zijn postkaarten en flyers de perfecte manier om je boodschap te verspreiden.

Zet er een call to action in, met een deadline

Deadlines en beperkt geldige aanbiedingen vergroten de kans dat klanten actie ondernemen. Een uitverkoop in het weekend is een goede manier om veel omzet binnen te halen, als je daar goede marketing voor hebt ingezet. Aanbiedingen als: ‘Neem deze postkaart vóór 1 augustus mee en ontvang 5% korting op je aankoop’ geven klanten een reden om naar je winkel te komen.

Geen woorden, maar daden

In plaats van klanten te vertellen welke producten of diensten je biedt, kun je beter beschrijven hoe je bedrijf hun leven nog beter maakt. Als je bijvoorbeeld een cateringbedrijf hebt, zeg je in plaats van: ‘We cateren voor feesten tot 100 personen’ liever iets persoonlijkers, zoals: ‘Je hebt het al druk genoeg. Wij regelen het eten wel.’ Hiermee spreek je de organisator van het feest aan op het gevoel van te druk zijn en geef je aan wat de waarde van jouw dienst is.

Gebruik opvallende elementen

Zorg ervoor dat je marketingmateriaal niet wordt weggegooid met de reclame-uitingen. Gebruik heldere, opvallende en relevante foto’s, het liefst foto’s waarop je producten of diensten worden gebruikt. Daarnaast zijn korte aanbevelingen van tevreden klanten een goede manier om vertrouwen te winnen. Folders hebben genoeg ruimte daarvoor. Lezers vertrouwen aanbevelingen van echte klanten veel meer dan alleen promotionele tekst.

Vertel de mensen waar je te vinden bent

Vergeet bij het maken van marketingmateriaal niet te vermelden hoe je klanten je kunnen bereiken. Als je een winkel hebt, vermeld dan je adres en een routekaart, zodat ze je makkelijk kunnen vinden. De website van je bedrijf moet er prominent opstaan, want dat is hoe de meeste mensen tegenwoordig aan informatie komen. Het is ook een goed idee om je sociale media te vermelden (zoals Facebook en Instagram) voor het geval lezers nog vragen hebben of nog dieper in je bedrijf willen duiken.

Zorg ervoor dat je deze vijf elementen vermeldt bij het ontwerpen van je volgende set marketingmateriaal. Dan is de kans veel groter dat je invloed hebt en de resultaten bereikt die je wilt bereiken.