2 online valkuilen om te vermijden op je website

Geschatte leestijd: 2 minuten

Tips van Tory Johnson

Mijn populaire ‘Deals & Steals’-segmenten in het ABC-programma Good Morning America vergen een enorme hoeveelheid online onderzoek: om kijkers iedere week een handvol deals te bieden, moet ik honderden producten doorspitten.  Internet is mijn beste bron.

Terwijl ik websites scan, kijk ik naar twee dingen: eenvoudig te vinden contactgegevens en uitgebreide productbeschrijvingen.  Beide zijn niet gegarandeerd, hoewel dat wel zou moeten.

Als ik geen eenvoudige contactinformatie van de eigenaar van de website kan vinden, zoals een telefoonnummer en e-mailadres, dan verlies ik vrijwel altijd mijn interesse in het product.  Dat is een verloren kans voor mij, eventuele verkopers en uiteindelijk miljoenen GMA-kijkers.

Het is niet zo dat ik ongeduldig ben of niet verder kan zoeken om na te gaan hoe ik een persoon kan bereiken. Ik ga eraan voorbij, omdat ik vind dat de bedrijfseigenaar geen prettig signaal geeft. Dat signaal is dat ze niet gestoord willen worden door lastige mensen die vragen durven te hebben over producten.  Welke interpretatie moet ik anders geven aan het gebrek aan een snelle, eenvoudige manier om contact op te nemen?

Zorg ervoor dat potentiële kopers, partners, medewerkers, verkopers en zelfs de media eenvoudig contact met je kunnen opnemen.

Een andere reden om af te haken is wanneer je product vindt op een indrukwekkende website, maar waar amper details op worden gegeven. Dat stimuleert me totaal niet om een product in mijn winkelwagentje te plaatsen.

Niemand kan een product bekijken, ruiken of voelen totdat het gearriveerd is. Uitgebreide productbeschrijvingen zijn daar het beste alternatief voor.

Neem nou RoRo’s Baking Company, die schalen met Cinn-A-Rolls verkoopt.  Omdat online kopers ze niet kunnen proeven of ruiken voordat ze hun aankoop doen, is het van het grootste belang dat de tekst het water al in hun mond doet lopen.  Een deel daarvan wordt bereikt door de beoordelingen van klanten:

De beste Cinn-A-Rolls die ik ooit gegeten heb. De smaak en de versheid zijn fantastisch.

Deze kleine juweeltjes zijn oh zo lekker. Niet overdreven zoet, maar overgoten met het allerbeste glazuur.

Deze schalen met kaneelbroodjes hebben een soort verdwijntruc bij ons thuis, heerlijk!

Het bedrijf geeft duidelijk aan hoe het product verzonden wordt, hoeveel broodjes erin zitten, hoe je ze kunt invriezen, opwarmen en serveren, en hoe lang ze vers blijven.

Dat is toch alles wat je moet weten om je aankoop te overwegen?  Je kunt op al je vragen antwoord vinden, en de kans is groot dat je niet kan wachten om deze zoete traktaties te proeven.

Dezelfde mate van detail is nodig of je nu etenswaren, gezichtsolie of bloemen verkoopt.   Geef je bezoekers alle informatie die ze nodig hebben om een weloverwogen beslissing te nemen.  Laat geen informatie achterwege die kan leiden tot onverwachte retourzendingen of slechte beoordelingen.

Als klanten eenvoudig door een website kunnen navigeren, veel informatie kunnen vinden en hij tjokvol relevante details staat, zijn ze veel meer geneigd om een aankoop te doen. Een verwarrende website wekt minder vertrouwen en leidt ongetwijfeld tot afhaken, waardoor je verkoopkansen misloopt.

Je wijdt zoveel aandacht aan je product of dienst, en je doet ongetwijfeld een hoop om bezoekers naar je website te krijgen. Zorg er dan ook voor dat ze gestimuleerd worden om een vraag te stellen of een aankoop te doen voordat ze je website weer verlaten.


Over de schrijver

Tory Johnson presenteert het populaire wekelijkse onderdeel ‘Deals & Steals’ van het ABC-programma Good Morning America. Ze heeft meer dan tien jaar nauw samengewerkt met bestaande en aanstaande ondernemers om hen te helpen bij het waarmaken van hun dromen. Tory is rechtstreeks te bereiken op Twitter en Instagram of ToryJohnson.com.