Verder naar hoofdinhoud
Loading...

Visitekaartjes

Klaar om online visitekaartjes te ontwerpen?

Zoek op vorm

Kies een bijzondere, moderne vorm voor een kaartje dat niemand ontgaat.

Shop speciale visitekaartjes

Heb je een specifieke papiersoort of afwerking in gedachten? Begin dan hier.

Fluweelzachte visitekaartjes

Maak een goede eerste indruk met een uniek visitekaartje.

Klanten werven begint met opvallen. Je visitekaartje is je kans om potentiële klanten te laten weten wie je bent en waar je voor staat. Je kunt ze uitdelen op evenementen, meesturen met bestellingen of op een stapeltje op je balie leggen. Hoe je ze ook gebruikt, zorg dat jouw kaartjes opvallen. Met VistaPrint ontwerp je heel gemakkelijk online je visitekaartjes. We hebben sjablonen voor elke branche, maar je kunt ook je eigen afbeelding uploaden om aan de slag te gaan.

Veelgestelde vragen

De dikte van visitekaartjes wordt meestal aangegeven in gram per vierkante meter, afgekort als g/m². Hoe hoger het getal, des te dikker het kaartje. Standaard visitekaartjes hebben een dikte van 300 g/m², maar het gewicht kan variëren per papiersoort. Zo hebben onze ultra dikke visitekaartjes een dikte van 650 g/m² en onze premium kaartjes hebben een dikte van 360 g/m².

Dit is een kort overzicht van de afmetingen van onze standaard visitekaartjes:

  • Formaat visitekaartjes in inches: 3.5" x 2"
  • Formaat visitekaartjes in mm: 85 x 55 mm
  • Formaat visitekaartjes in Photoshop: 1050 x 600 pixels

Wil je net even andere visitekaartjes maken? We bieden ook vierkante kaartjes en goedkope visitekaartjes met ronde hoeken. Houd er bij het ontwerpen of het kiezen van een sjabloon ook rekening mee dat het formaat voor visitekaartjes een uitloopgebied zal hebben. Dat is extra ruimte voor afbeeldingen, patronen of ontwerpelementen die doorlopen voorbij de randen om witte randen op je afgewerkte visitekaartje te voorkomen.

Als de gegevens nog grotendeels kloppen, kun je ze als reservekaartjes gebruiken door de verouderde gegevens door te strepen en de nieuwe gegevens erbij te schrijven. Kloppen je gegeven niet meer? Dan raden we aan ze te recyclen.

We adviseren om een van onze visitekaartjeshouders te gebruiken, die verkrijgbaar zijn in allerlei materialen en stijlen.

Traditioneel gezien bestellen de meeste mensen visitekaartjes met een horizontale indeling. Maar als je liever voor een andere, modernere stijl gaat, dan hebben we ook veel sjablonen om bijvoorbeeld verticale visitekaartjes te drukken. Als je specifieke ontwerpen zoekt, kun je door duizenden templates van VistaPrint bladeren of ze sorteren op branche, vorm, stijl en meer. Als jij je afvraagt welke informatie jij op jouw visitekaartje moet zetten (en waar), bekijk dan een aantal artikelen over de 10 gouden regels voor het maken van een visitekaartje en een paar tips voor het ontwerpen van je visitekaartjes.

De voorkant van je kaartje krijgt de textuur of afwerking die je kiest. De achterkant heeft een glad, mat oppervlak dat ideaal is voor het noteren van aantekeningen, afspraken of andere informatie.