Makkelijke, betaalbare manieren om de details van je bruiloft aan je eigen voorkeur aan te passen
Bruiloftsexpert Jen Glantz geeft haar beste tips voor het toevoegen van een persoonlijke noot aan jouw grote dag. 

wedding details
Geschatte leestijd: 3 minuten

Een bruiloft plannen is erg leuk, maar het is ook veel werk. Meteen nadat je de eerste fles bubbels hebt opengeknald om met je dierbaren je verloving te vieren, is het tijd om je te wijden aan de details, de beslissingen en de doe-het-zelfprojecten.

Van de trouwlocatie, het proeven van de taart en de bloemstukken tot een lijst met nummers voor de dj, de takenlijst voor je bruiloft zal al snel uitdijen van één enkele pagina tot iets wat voelt als een heel boekwerk. Als je bij het plannen van je bruiloft zoveel te doen hebt, is het makkelijk om de kleine dingen te vergeten, zoals tafelnummers, ceremonieprogramma's, een persoonlijk gastenboek of zelfs een mandje met benodigdheden voor het toilet. Tegelijkertijd zijn het juist die persoonlijke tintjes die de dag  voor al je gasten bijzonder, uniek en extra gedenkwaardig maken.

Een eenvoudige tip om je te helpen je takenlijst aan te pakken, is om al in een vroeg stadium de look en feel van je bruiloft te bepalen. Op die manier kun je de lijst met leveranciers beperken, een thema dat je geweldig vindt kiezen en ervoor zorgen dat al de details mooi bij elkaar passen.

Van de servetjes op de bar tot de welkomstborden die je gasten begroeten: als je het bij een duidelijke stijl houdt en overal kleine persoonlijke tintjes toevoegt, is dat een makkelijke en betaalbare manier om een unieke en consistente sfeer neer te zetten waarbij zelfs de kleinste details van jouw grote dag opvallen.

Begin met het zoeken van bij elkaar passende producten of kies een sjabloon dat bij jouw bruiloftssfeer past. Op die manier kun je het overzicht op je ontwerpen houden en geld besparen, omdat je niet alles apart hoeft aan te passen. Daarnaast loont het om je trouwkaarten, schrijfwaar en bedrukte voorwerpen allemaal op één plek te bestellen, zodat je niet voor alles op pad hoeft te gaan en ook nog onderweg geld kunt besparen.

Laten we een lijst van voorwerpen bekijken die je voor je bruiloft kunt laten bedrukken en waarmee jouw grote dag karakter en charme zal uitstralen.

Je evenement plannen
wedding

Verlovingsuitnodigingen

Trap de voorbereidingen van je bruiloft af met uitnodigingen voor je verlovingsfeest en geef je gasten een glimp op je bruilofsthema en een vooruitblik op wat er gaat gebeuren.

Save-the-dates

Deel het nieuws over je grote dag op een persoonlijke kaart (met envelop) of op een postkaart en maak je gasten enthousiast voor je bruiloft.

Kaarten voor je bruidsmeisjes

Stel de vraag “wil je mijn bruidsmeisje zijn" aan je allerbeste vriendinnen met een persoonlijke kaart, bordje of een label dat je bijvoorbeeld op een fles wijn of hun lievelingsgeurkaars kunt doen.

Trouwkaarten

Voeg jouw persoonlijke flair aan trouwkaarten toe en maak bijpassende uitnodigingen en antwoordkaarten die de look en feel van jouw bruiloft weergeven. Gaan jullie trouwen op het platteland of aan zee, voeg dan subtiele details daarvan toe of kies een sjabloon dat jouw trouwlocatie weergeeft.

Uitnodigingen voor het vrijgezellenfeestje

Zet de sfeer voor je vrijgezellenfeestje neer met een uitnodiging die het kleurenschema, de sfeer en de stemming aangeeft voor een gezellige middag of ochtend met je beste vriendinnen en liefste familieleden.

Uitnodigingen voor vrijgezellenfeesten

Laat je vriendinnen alle details weten voor een van de leukste weekenden van je leven met een uitnodiging die ervoor zorgt dat ze al maanden van tevoren hun koffer willen pakken.

wedding invitations

Jouw huwelijkshashtag

Betrek je vrienden bij de grote dag door een hashtag te maken die je kunt delen op uitnodigingen, tafelkaartjes of zelfs het trouwprogramma en vraag gasten om de hashtag te gebruiken als ze foto's van je huwelijksavontuur plaatsen.

Huwelijkswebsite

Websites zijn een populaire en handige manier om de trouwlocatie te laten zien, een routebeschrijving te geven of zelfs accommodatie te boeken of speciale muziek aan te vragen bij je dj. En als je het helemaal creatief wilt aanpakken, dan kun je zelfs een video maken met een persoonlijke boodschap van het gelukkige paar.

 

Cadeautjes voor het bruidspersoneel

Maak iets speciaals voor de mensen die een rol hebben gespeeld bij je bruiloft en vanaf het begin aan je zijde hebben gestaan. Creëer persoonlijke blikjeskoelers, wijnglazen, T-shirts of tassen met hun naam of bijnaam erop.

Jouw grote dag

Borden tijdens de bruiloft

Begeleid je gasten in stijl door je trouwdag met borden die ze de juiste richting op sturen (en naar de dansvloer).

Trouwprogramma's

Beschrijf de details van de ceremonie, vermeld de namen van de personen die een rol hebben gespeeld en vermeld speciale aankondigingen die je gasten echt wilt laten zien.

Plaatskaartjes voor de bruiloft

Laat je gasten weten aan welke tafel ze kunnen plaatsnemen via speciale plaatskaartjes. Druk ze af op de papiersoort van jouw keuze met het thema of ontwerp van je bruiloft erop. Vergeet ook niet om jouw unieke huwelijkshashtag erop te zetten.

 

Menukaarten voor je bruiloft

Presenteer het verrukkelijke eten dat op het menu staat voor jullie eerste maaltijd als getrouwd paar. Geef aan uit welke voorgerechten de gasten kunnen kiezen en vergeet het nagerecht niet!

Welkomstmanden

Begroet gasten die van ver moeten komen met een welkomstmand wanneer ze in hun hotel inchecken. Vul de mand met benodigdheden voor het feest, een routebeschrijving en snacks uit je favoriete lokale winkels. Breng een sticker met je bruiloftslogo, hashtag of thema op de mand aan. 

Houd contact met je gasten
Wedding Details

Huwelijksbedankjes

Neem afscheid van je gasten met je favoriete bedrukte voorwerp als cadeautje.

Kies uit mokken, magneten, onderzetters en zelfs tassen.

Bedankkaarten

Geef je gasten een blijk van waardering met een speciale bedankkaart die ze nog jaren kunnen bewaren en koesteren.

Als je jouw droombruiloft aan het voorbereiden bent, zeg dan ook ja tegen persoonlijke details en speciaal aangepaste sjablonen die jouw visie compleet maken en de look en feel van je bruiloft op een betaalbare en makkelijke manier creëren.

Vistaprint staat klaar om je te helpen je bruiloft zonder stress te plannen, zodat je trouwdag wordt zoals het hoort: leuk en natuurlijk ontzettend bijzonder. 


about author
Over de schrijver

Jen Glantz is de maker van het blog The Things I Learned From and the author of the books All My Friends are Engaged, & Always a Bridesmaid for Hire. Ze is freelance schrijver, spreker en de oprichter van Jen & Juice, een coachingsbedrijf dat meer dan 50 particuliere klanten en bedrijven zoals Google, Hyatt, Brooklyn Brewery en ESPN heeft geholpen.