Verder naar hoofdinhoud
 
Gratis verzending op alle IF-mondkapjes

mondkapjes van vistaprint®

Basquiat

Jean-Michel Basquiat is een van de bekendste kunstenaars van zijn generatie en wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars van de 20e eeuw.

Wereldberoemd

 

Antar

 

Doodshoofd zonder naam

 

Kroon

 

Pez-dispenser

 

Onverwoestbaar

 

Zonder titel

 

© Estate of Jean-Michel Basquiat. Licensed by Artestar, New York.

Jean-Michel Basquiat is een van de bekendste kunstenaars van zijn generatie en wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars van de 20e eeuw. Zijn carrière in de kunst omspande eind jaren 1970 en de jaren 1980 totdat hij in 1988 op 27-jarige leeftijd overleed. De werken van Basquiat zijn scherp en rauw en met gedurfde kleuren en composities bewaart hij een teer evenwicht tussen ogenschijnlijk tegenstrijdige krachten zoals controle en spontaniteit, dreiging en scherpzinnigheid, urbane beelden en primitiviteit. Het merk Basquiat belichaamt de waarden en aspiraties van de jonge, internationale urbane cultuur.

Basquiat verwerkte vaak woorden in zijn schilderijen. Voordat hij aan zijn carrière als schilder begon, verkocht hij op straat zelfgemaakte postkaarten met punk-invloeden en werd hij bekend om de politiek-poëtische graffiti onder de naam SAMO.

De samenkomst van verschillende media is een integraal onderdeel van de kunst van Basquiat. Zijn schilderijen staan meestal vol met allerlei teksten en codes: woorden, letters, cijfers, pictogrammen, logo's, kaartsymbolen, diagrammen en meer. Ze omvatten ook schilderijen met meerdere panelen en individuele doeken met een blootgesteld spieraam, het oppervlak vol met woorden, collages en beelden

Onze mondkapjescollectie van Basquiat eert een icoon, en biedt jou extra stijl en comfort gedurende de dag. Al onze herbruikbare mondkapjes van Basquiat zijn gemaakt van verschillende stoffen lagen van goede kwaliteit, met een scherpe, full colour print en een geïntegreerd filter (dat voldoet aan de AFNOR-norm filtering voor ademend vermogen). Ze zijn verstelbaar en beschikbaar in verschillende maten voor volwassenen en kinderen, waardoor de Basquiat-mondkapjes er niet alleen prachtig uitzien, maar ook prettig zitten.

© Estate of Jean-Michel Basquiat. Onder licentie van Artesar, New York.

Volgende collectie

Keith Haring

De iconische Haring werd volwassen in de jaren '80. Hij begon met het maken van sprekende pop-art in het metrostelsel van New York en groeide uit tot een kunstenaar wiens werk te zien was in galerijen over de hele wereld.