We zijn er om te helpen.

Een domein overdragen naar een andere registrar


Vistaprint kan het domein aan je vrijgeven, maar je moet het domein wel overdragen naar een nieuwe registrar. De deadline voor de overdracht is de dag en maand waarop je het domein oorspronkelijk geregistreerd hebt.

De algemene procedure is als volgt:

Neem contact met ons op. Onze specialist zal je door de procedure leiden.

Een domein moet ten minste 60 dagen geregistreerd zijn voordat het naar een andere registrar kan worden overgedragen. Dit is een standaardprotocol in de branche, geen vereiste van Vistaprint.

E-mailinstructies:

Na het voltooien van de aankoop ontvang je 3 erg belangrijke e-mails.

  1. Het verzoek 'Verandering van registrar' en een bevestigingsmail. Deze e-mails zijn bedoeld om de nieuwe contactgegevens van je domein te verifiëren. De registrar moet nagaan of de informatie juist is om het domein vrij te geven.

  2. De autorisatie- of EPP-code van je domein. Deze code moet je doorgeven aan je nieuwe registrar om het domein naar hen over te dragen. Dit is een voorzorgsmaatregel om ongeoorloofde overdracht te voorkomen.

    Britse sites gebruiken een IPS-domeintag in plaats van een autorisatiecode. Deze IPS-tag krijg je van je nieuwe registrar en moet je aan VistaPrint geven als je de overdracht aanvraagt.

  3. Een e-mail 'Toestemming voor gegevensgebruik' om je toestemming te bevestigen voor het delen van je gegevens met de ontvangende registrar in overeenstemming met de 'Algemene verordening gegevensbescherming' of AVG. (alleen voor domeinen eindigend op .ca, .com.au, .fr, .nl, .de of .eu)

    Vistaprint en andere wereldwijd opererende bedrijven houden zich aan de principes van de AVG, zodat hun klanten kunnen profiteren van deze door de Europese Unie uitgevaardigde regelgeving.