12 cadeautips om je medewerkers en klanten te bedanken tijdens de feestdagen van 2020

Dit is een goed moment om alle mensen die je bedrijf dit jaar gesteund hebben hartelijk te bedanken... 2020 was anders dan andere jaren. Dus wacht niet tot de drukte losbarst en denk nu vast na over gedenkwaardige, professionele kerstcadeaus die je werknemers en klanten heel graag meteen willen uitpakken (of proeven).

Het plannen van kerstcadeaus voor op het werk kan een lastige klus zijn. Maar wat je budget ook is en hoeveel mensen er dit jaar ook op je lijst voor een cadeau staan, wij hebben 12 ideeën voor unieke, persoonlijke en praktische cadeaus voor je werknemers en je klanten.

Cadeautips voor medewerkers

1Een bureaukalender om het jaar goed te beginnen

Iedereen is blij dat 2020 op zijn einde loopt. Bereid je medewerkers voor op het nieuwe jaar met een gepersonaliseerde bureaukalender. Kies een kleurrijk ontwerp dat hun thuiswerkplek of bureau op kantoor opfleurt. Je kunt er ook hun naam en je bedrijfslogo op zetten. Het is een handige manier om de weken en doelstellingen van 2021 in het vizier te houden, zonder ook maar iets op te hangen!

Bureaukalenders

Pas dit cadeau aan met verjaardagen van werknemers, feestdagen die je winkel viert en meer.

2Een plaatselijke verrassing voor de smaakpapillen

Als je iets lekkers zoekt om aan je werknemers te geven in de aanloop naar de feestdagen, koop dan lekkernijen in bij andere lokale bedrijven. Bestel koekjes, cupcakes of brownies bij een lokale bakkerij of patisserie. Je kunt lekkernijen inpakken door ze in een bedrukte koffiemok (met het logo van je bedrijf of de naam van de werknemer erop) te stoppen of door er speciaal pakpapier omheen te doen en er een sticker met 'Fijne feestdagen van [jouw naam en de naam van je bedrijf]' op te plakken.

Stickers

Maak elk geschenk helemaal af met een zelfontworpen sticker.

3Een digitale cadeaubon

Met een digitale cadeaubon maak je elke medewerker blij, of die nu voor hun favoriete restaurant, een streamingservice op tv of een plaatselijke boetiek is. En omdat ze digitaal zijn, zijn ze een goede contactloze optie in deze bijzondere tijd.

4Een feestelijk thuiswerkpakket

Als je kantoor gesloten is en je personeel vanuit huis werkt, geef ze dan iets wat hun thuiswerkplek leuker maakt. Stel een leuk en praktisch pakket samen met een gepersonaliseerde muismat, koffiemok, waterfles, notitieboek en andere handige kantoorartikelen. Stop er een kaart bij waarmee je ze laat weten dat je ze enorm waardeert en dat je wilt dat ze zo comfortabel mogelijk vanuit huis kunnen werken.

5Een fleecejack voor koude dagen

Houd je personeel warm met een fleecejack. Ze kunnen hem dragen tijdens het inpakken van de kerstverzendingen, op weg naar een koffietentje of tijdens het hardlopen. Geef ze iets persoonlijks door hun naam erop te borduren (en het logo van je bedrijf natuurlijk).

Unieke kleding

Van T-shirts tot petjes: geef je personeel dit jaar een attent cadeau met logo erop.

6Een plant voor op het bureau

Aan het eind van het jaar liggen de meeste bureaus van je werknemers vol paperassen, kantoorartikelen en stapels presentatiemappen en enveloppen. Een bijzondere manier om ze vast in de stemming te krijgen voor het nieuwe jaar en het bureau op hun thuiswerkplek op te fleuren, is met een vetplant of andere soort plant. Doe er een persoonlijk bedankkaartje bij waarop je je werknemers het allerbeste wenst voor de feestdagen en het nieuwe jaar.

Planten geven een kantoorruimte iets levendigs, vooral in de winter.

Cadeautips voor klanten

7Een shopper voor de kerstinkopen

Een geschenk dat handig is met de feestdagen en ook daarna goed van pas komt, is een zelfontworpen shopper met je bedrijfslogo. Je klanten kunnen handig gebruikmaken van jouw shopper voor hun kerstinkopen of als ze hun boodschappen doen, en ondertussen geven ze jouw bedrijf meer zichtbaarheid.

Shoppers

Toon klanten je waardering met een veelzijdige shopper en maak reclame met je bedrijfslogo in full colour.

8Een mok voor warme winterdranken

De winter is het seizoen waarin mensen lekker ontspannen op de bank hun favoriete tv-programma's kijken en genieten van hun favoriete warme drank. Geef mokken cadeau in een pakket met chocolademelk, koffiebonen van lokale branderijen of verschillende soorten thee in kerstsmaken.

Bedrukte mokken

Houd je klanten de hele winter warm.

9Een selectie ambachtelijke chocola

Als je inspiratie je volledig in de steek laat, zit je met chocolade altijd goed om de smaakpapillen te verwennen. Koop die dan niet van een bekend merk, maar van plaatselijke winkels die ambachtelijke varianten in originele smaken verkopen. Geef je klanten een traktatie die niet alleen de vestigingsplaats van je bedrijf in het zonnetje zet, maar ook een ander lokaal bedrijf steunt.

10Een geschenkset die helemaal 2020 is

Geef klanten iets praktisch (en actueels). Bijvoorbeeld een geschenkset met handgel, mondkapjes, puzzels, kookboeken, etc. Doe er een verpakking omheen met je merk erop en laat ze bij je klanten bezorgen (of bezorg ze persoonlijk).

11Een wandkalender als bedankje

Stel je je klanten nog meer op prijs dan anders? Laat het ze zien met een wandkalender om het nieuwe jaar te beginnen met meer dan alleen de dagen van de week. Bewerk de kalenders met maandelijkse aanbiedingen of stuur ze een privé-sale. Die kleine extraatjes laten niet alleen zien dat je hun klandizie waardeert, maar zorgen er ook voor dat jouw bedrijf het hele jaar in het zicht hangt.

Unieke wandkalenders

Houd jouw onderneming het hele jaar onder de aandacht.

12Een set bedankkaarten

Iets wat veel mensen rond Kerstmis nog snel even kopen, zijn bedankkaartjes. Geef je klanten een set unieke, bedrukte bedankkaartjes (eventueel inclusief foto) en een bedrukte pen. Zo kunnen ze het jaar netjes afsluiten zonder losse eindjes: nog even snel hun eigen bedankkaartjes schrijven en op de bus doen voordat de klok en het vuurwerk het nieuwe jaar inluiden.

Bedankkaarten

Een schrijfwaarset is altijd goed.

12 cadeautips voor klanten en personeel

 1. Een bureaukalender om het jaar goed te beginnen
 2. Een plaatselijke verrassing voor de smaakpapillen
 3. Een digitale cadeaubon
 4. Een feestelijk thuiswerkpakket
 5. Een fleecejack voor koude dagen
 6. Een plant voor op het bureau
 1. Een shopper voor de kerstinkopen
 2. Een mok voor warme winterdranken
 3. Een selectie ambachtelijke chocola
 4. Een geschenkset die helemaal 2020 is
 5. Een wandkalender als bedankje
 6. Een set bedankkaarten

Gerelateerde producten

Kerstchecklist

Bereid je voor op de feestdagen met de kerstvoorbereidingsgids van Vistaprint, inclusief aftelkalender.

Meer informatie

40 manieren om iemand te bedanken

Je team en klanten bedanken zorgt voor een betere zakelijke relatie. Bekijk meteen onze handige en praktische tips.

Meer informatie

Begin nu